reis Zuid Afrika

Een vakantie Zuid-Afrika is de ideale manier om de natuur en het wildlife te ontdekken. De Regenboognatie zoals Zuid Afrika ook wel genoemd wordt, heeft een enorme variatie aan kleuren, culturen en tradities. In de vele wildparken kunt u uitgebreide safari’s met uw huurauto of bus maken en kennismaken met het rijke dierenleven. De enorme variatie vraagt om een zeer divers reisaanbod en dat heeft de Vakantie Reizen Specialist Zuid Afrika te bieden. Of u nu in groepsverband wilt rondtrekken of individueel, kies zelf wat voor u de meest geschikte safari is.

Op safari of een rondreis in Zuid Afrika. Iedereen heeft zijn eigen manier om een vakantie Zuid Afrika te beleven. De één onderneemt een safari met vrienden, de ander als koppel, velen maken een groepsreis en weer anderen ondergaan een Zuid Afrika safari met kinderen. Mogelijkheden in overvloed. Een safari of rondreis is een waar avontuur. U kampeert midden in de bush bij een kampvuur of in een luxe lodge. U rijdt over de savanne per jeep, of wandelt door de aantrekkelijke natuur. Door het aanbod aan safari’s bij de Zuid Afrika specialist denken wij dat uw droomsafari vast en zeker hier te vinden is.

Zuid Afrika wordt als een top safari bestemming gezien maar wordt meestal in de zomermaanden (juli- augustus- september en oktober) aangeprezen zowel in de boeken als door de meeste touroperators. Maar Zuid Afrika heeft ook veel te bieden buiten het hoogseizoen om. Er is een uitgebreid -all weather- wegennet in de diverse wildparken. Dieren zijn er altijd en overal, dus je hoeft niet te denken dat je minder kunt te zien is door overmatige begroeiing. Daarbij komt nog kijken dat de wildparken in Zuid Afrika een stuk minder druk zijn in het laagseizoen en dat lodges en vliegverkeer vaak scherpere prijzen kunnen aanbieden en meer flexibel zijn met het maken van een package.

Big Five
Je kent ze waarschijnlijk alleen van foto’s. De buffel, neushoorn, luipaard, leeuw en olifant ofwel de ‘Big Five’. In Zuid-Afrika kun je ze alle vijf in het wild zien. En als je er toch bent, bezoek dan ook de mooie natuurparken. Tegenwoordig staat de term ‘Big Five’ voor de populariteit van de dieren. Maar de term stamt uit de tijd van ‘de grote witte jager’ die naar Afrika kwam om op wilde dieren te jagen. En dan bij voorkeur doelloos de (vijf) meest gevaarlijke dieren wilde neerschieten.

Comfortabel reizen
Ga je op safari, dan doe je dit het best met een goede gids en in een 4-WD. Wil je – ook buiten de parken – lekker veel zien en comfortabel reizen, dan is de trein ook heel geschikt.

Kruger Park
Het meest bekende natuurreservaat van Zuid-Afrika is het Kruger National Park. Dit grensoverschrijdende park beslaat in totaal bijna tweederde van de oppervlakte van Nederland. Met de auto kun je er prima uit de voeten, want er ligt zo’n 2000 kilometer aan wegen.
Het Kruger Nationaal Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het park staat vooral bekend als dé plek om de
‘Big Five‘ te spotten. Maar met zijn oppervlakte van 20.000 km² valt er nog veel meer te zien. In het park leeft een
enorme diversiteit aan diersoorten. Meer dan 148 soorten zoogdieren, 505 soorten vogels, 118 soorten reptielen, 53 soorten vissen en 35 soorten amfibieën kan je
tegenkomen tijdens een bezoek aan het Kruger Nationaal Park.

Luxe treinsafari
Een ander en veel luxer alternatief is een treinsafari in de vijfsterren stoom(!)trein van Rovos Rail. Je vertrekt vanuit Pretoria en reist met een van ’s werelds meest luxe treinen waarbij je zelfs de beschikking hebt over een ligbad. Onderweg maak je een ‘game drive’ in open voertuigen door het Kruger Park en kun je met wat geluk alle ‘Big Five’ spotten.

Deze safari treint ook nog naar een tweede wildpark. Het Hluhluwe-Umfolezi Park, zo’n 270 kilometer boven kustplaats Durban. Hier tref je zeker drie van de Big Five, vooral een groot aantal witte neushoorns. Wil je op eigen gelegenheid gaan, dan kun je hier trektochten maken en overnachten in speciale ‘bushlodges’.

Werelderfgoedlijst Unesco
Vanuit centraal Zuid-Afrika kun je naar het Greater St Lucia Wetland Park in het noordoosten van Kwazulu Natal reizen. Niet voor niets staat het park sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Van mangrovemoerassen, koraalriffen tot aan duinen. Je vindt het allemaal rondom het centrale meer St. Lucia.

Wil je volop genieten van bovenstaande parken en de natuur, maar reis je het liefst ’s nachts? De Shongololo Express rijdt alleen wanneer jij slaapt, zodat je overdag kunt deelnemen aan excursies zoals een boottocht op St.Lucia en een dagje safari in het Hluhluwe-Umfolezi Park.

Op maat
Kaapstad is vaak de start of het eindpunt van je rondreis. Wil je hier juist je reis dwars door Zuid-Afrika beginnen, dan kun je inchecken op de wereldberoemde Blue Train, van Kaapstad naar Pretoria. Het is echter ook mogelijk een route ‘op maat’ samen te stellen. Op de route ligt tevens het laatste wildpark: het woestijnpark Karoo National Park, ten noordwesten van het plaatsje Beaufort-Wes. Hier leven zeker twee, neushoorn en buffel, van de ‘Big Five’. En niet getreurd als je ze niet ziet: de rest is ook prachtig.