Watervallen, bergen en walvissen

Canada is een prachtig land om te ontdekken. Het land van de indianen, de bruine beren, het schitterende natuur en de oneindige landschappen is een mooi decor voor een onvergetelijke rondreis per auto, camper of een treinreis. Een vakantie Canada toont de ware aard van de natuur. Ga mee op ontdekkingsreis naar Canada. Onderga de metropolen Toronto, Vancouver en Montreal. Aantrekkelijke steden voor een heerlijke stedentrip waar je heerlijk kunt gaan eten, uitgaan en winkelen. Daarnaast hebben deze steden unieke bezienswaardigheden en heerlijk parken om te relaxen. Wanneer je door Canada gaat reizen voel je je een echte ontdekkingsreiziger die op zoek gaat naar beren, elanden, wasberen en aan de kust naar walvissen.

Hieronder vind je diverse scherp geprijsde reizen Canada die wij deze week met zorg hebben geselecteerd. Een groepsreis, een kant en klare individuele reis en een op maat te stellen Canada vakantie. Pak nu je kans en bespaar door op het juiste moment te boeken voor later.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten Canada
Canada heeft vele hoogtepunten. Hieronder een opsomming.

Nationale Parken
Dit is wat Canada zo mooi maakt. Zeker het westen van het land, rond de Rocky Mountains, is bezaaid met nationale parken. Ze hebben allemaal hun eigen charme en eigenlijk moet je ze ook allemaal een bezoek gunnen. In alle parken liggen mooie wandelroutes van een kwartier tot meerdaagse tochten. De meeste zijn overladen met schitterende bergmeren en vele watervallen. Toch is ieder park weer anders dan zijn broertjes en zusjes. Zowat alle parken bieden de mogelijkheid van kamperen aan en dat is ook zeker de beste manier om de parken te verkennen. Op de meeste kampeerterreinen is er dagelijks een voorstelling waar op een speelse manier uitleg gegeven wordt over de natuur of over een speciaal aspect van het park.

Als je van plan bent meerdere van deze parken te bezoeken kan het heel aantrekkelijk zijn een nationale park pas aan te schaffen bij het eerste park dat je bezoekt. Vooraf dus goed na gaan wat je ongeveer van plan bent. De nationale parken pas bied je onbeperkt toegang tot de nationale parken en nationale monumenten.

Calgary Stampede
In de eerste week van juli staat Calgary in het teken van de Stampede, een groots opgezet rodeo spektakel. Probeer om dit evenement in je reis op te nemen als je toch al van plan bent om in de zomer een bezoek aan Canada te brengen. Als je gedurende de Stampede op het vliegveld arriveert merk je meteen waar het spektakel over gaat. Vrijwel iedereen loopt er rond met minimaal een cowboyhoed en ook de ruimtes zijn in westernsfeer versierd.Iedere dag zijn er rodeowedstrijden met vele verschillende disciplines probeer hier absoluut een kaartje voor te krijgen.Buiten het stadion waar de wedstrijden gehouden worden kun je nog een kermis bezoeken.
’s Avonds is er een groots opgezette vuurwerkshow die ook zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Niagara watervallen
In het oosten van het land de absolute trekpleister. Immens groot zijn deze watervallen en zeer toeristisch. Ter plaatsen kun je verschillende activiteiten ondernemen. Je kun een boottochtje maken op de Maid of the Mist. Op deze boot ervaar je echt de enorme kracht van de waterval. Op een gegeven moment draaien de motoren op volle toeren en blijft de boot keurig op zijn plaats liggen. Bij het kaartje voor de boot is ook een regenponcho inbegrepen en dat is zeker geen overdreven artikel om mee te nemen.
Een tweede attractie is de Journey behind the Falls. Via een gang loop je achter de waterval. Het lijkt spectaculair maar wij vonden het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Ook hier worden regenponcho’s verstrekt.
Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat er te doen is bij de Falls maar ook hier hoef je je niet te vervelen.

Stanley Park Vancouver
Als je een dagje ontspanning zoekt in de stad is Stanley Park een leuke optie. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht over de stad. Hier kun je verschillende sporten beoefenen, wandelingen maken of een bezoek brengen aan de japanse tuin. Hier vindt je ook een paar leuke totempalen die zeker bij de kinderen goed in de smaak zullen vallen. Hou er wel rekening mee dat je hier alleen betaald parkeren hebt.
Je kunt hier lang of kort verblijven afhankelijk van je tijdsschema of interesse aan de grootte van het park zal het in ieder geval niet liggen.

Boottocht Prince George-Port Rupert
Een absolute must voor wie een bezoek brengt aan het westen van Canada is een boottocht van Prince George naar Port Rupert op Vancouver-island. De tocht duurt een hele dag en is, zeker bij mooi weer, een mooie manier om de kustlijn te bezichtigen. Op de boot kun je de auto/camper meenemen. Wij hebben destijds wel de boottocht in Nederland gekocht omdat destijds dit voordeliger was. Vooraf reserveren, in Nederland of in Canada, is zeker in het hoogseizoen aan te raden als je met een voertuig op de boot wilt.
Onderweg legt de boot nog aan op het eilandje Bella-Bella om passagiers af te zetten of juist mee te nemen. Als je naar Port Rupert gaat heb je niet even de gelegenheid om hier te land te gaan. Wil je dat toch dan kun je alleen verder met de volgende boot, wel rekening mee houden met de reservering. Bij mooi weer heb je een schitterend uitzicht over de kustlijn en met wat geluk zie je zeker wat dolfijnen op de tocht die een eindje met de boot meezwemmen. Op de boot is ook een restaurant dus ook de inwendige mens hoeft niet te kort te komen

Fort Steele en Barkerville
Twee openluchtmuseums van het betere soort. De eerste ligt in het zuiden de tweede op de weg van de parken naar Prince George.
Fort Steele laat je ervaren hoe het geweest moet zijn om in een prairie stadje te wonen rond 1900. In Barkerville maak je kennis met het leven van alledag in een doorsnee dorp in het noordelijkere deel van het land.
Het principe van beide musea is gelijk, medewerker kleden en gedragen zich op dezelfde manier als zo’n 100 jaar geleden gebruikelijk was.
In Fort Steel zoekt de bezoeker zelf zijn weg. Bij Barkerville is dat ook een van de mogelijkheden maar je kunt hier ook kiezen voor zeer vermakelijke rondleidingen.

Columbia Icefields Jasper NP
Op de weg naar Jasper kom je langs de Columbia Icefields, een grote gletsjer die goed vanaf de weg te bezichtigen is. Leuker is het echter daadwerkelijk naar de gletsjer toe te gaan. Dit kan op verschillende manieren. Eén van de makkelijkste manieren is met de bus en snowcoach. Je kunt de kaartjes hiervoor kopen in het visitorscenter. Er vertrekken meerdere bussen per uur. De bus brengt je naar een overstap punt waar je verder rijdt met een snowcoach. Een soort bus met reusachtige banden die over de gletsjer rijdt. Op de gletsjer krijg je de gelegenheid een half uurtje rond te kijken en daarna weer terug naar het visitors center. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een gids te regelen en zo de gletsjer te verkennen.

Wistler
Het olympisch dorp Wistler was in 2005 nog volop in aanbouw om zich gereed te maken voor de komende winterspelen. In Wistler is het voornamelijk sport dat de klok slaat. Een mooie attractie hier is een tochtje naar de top van een van de omringende bergen met de gondellift. Je kunt tot halverwege gaan met de gondel maar daar is niet veel te beleven. Wij hebben een kaartje gekocht tot de top en dan moet je halverwege overstappen op een stoeltjeslift. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Zorg er wel voor dat je je goed warm aankleed want ook in de zomer kan het behoorlijk fris zijn op de top.

Edmonton Mall
Voor wie van winkelen houdt kan dit een waar hoogtepunt zijn. In de Mall vind je naast honderden winkels ook vele bioscoopzalen, een ijsbaan, tropisch zwembad en een attractiepark. De Edmonton Mall is dan ook het grootste winkelcentrum van Canada. Wel goed onthouden waar je de auto geparkeerd hebt want ook het parkeerterrein is enorm.