Een vakantie Denemarken wordt steeds populairder onder Nederlanders en Belgen. Op enkele uren rijden ben je er al. En zodra je Denemarken via Duitsland binnenrijdt weet je waarom dit Scandinavische land aan populariteit wint. Denemarken bestaat grotendeels uit een schiereiland genaamd Jutland. Daaromheen liggen zo’n 500 eilandjes die ook allemaal bij Denemarken horen. Het land is iets groter dan Nederland, maar er wonen slechts vijf miljoen mensen.

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Je vindt hier drie Koninklijke paleizen, verschillende musea en talloze kerken. In het noorden van Kopenhagen is het bekendste monument van Denemarken De Kleine Zeemeermin te bewonderen. Dit beeld van een zeemeermin zittend op een rots is gebaseerd op het gelijknamige sprookje van Anderson.

Ben jij liever in de ban van de natuur op je vakantie? Denemarken is erg geliefd bij natuurliefhebbers. Het land kent kleine boerderijen, korenvelden en dichte bossen. Ook voor mooie zandstranden kun je hier terecht.