vakantie Vietnam

Vakantie Vietnam opties

Een vakantie Vietnam is een ware belevenis. Er zijn films over gemaakt, musicals over geschreven en vele boeken over gelezen. Vietnam is berucht en beroemd door zijn indrukwekkende geschiedenis. Desondanks is het toerisme hier nog niet in volle gang doorgebroken. Vooral het nog niet ontdekte noorden met prachtige eilandgebieden, jungletochten, tropische rijstvelden en bergdorpjes is zeer de moeite waard. Een rondreis Vietnam is in alle opzichten een unieke belevenis! De natuur is ronduit fabelachtig, met gebergten in het noorden en westen, met rijstvelden bezaaide laaglanden en delta’s in het zuiden en met een kustlijn met langgerekte stranden die meer dan drieduizend kilometer lang is. De Vietnamezen zijn enorm vriendelijk.

Vakantie Vietnam hoogtepunten

De grootste stad is Ho Chi Minh, het voormalige Saigon. Ho Chi Minh heeft veel culturele schoonheid te bieden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het prachtige operagebouw in het centrum van de stad of bewonder de mysterieuze tempels in de Chinese wijk Cholon. Buiten Ho Chi Minh kun je de beroemde Cu Chi tunnels bezoeken. Een indrukwekkende herinnering aan de Vietnam oorlog. In het noorden ligt Hanoi. Een oud koloniale stad die je heerlijk kunt beleven. Verblijf net erbuiten bij één van de vele meren die deze stad omringen, zoals Halong Bay. Maak en boottocht en vaar langs de indrukwekkende kartsbergen en honderden kleine eilandjes. Ontmoet bij Sapa in de groene heuvels de lokale bergstammen. Zie de prachtige natuur en de traditionele leefwijze. Het schilderachtige Hoi An staat dat bekend staat om zijn leuke straatjes en vele bruggen. Een must om te bezoeken. Ontdek de machtige Mekong Delta. Dan de badplaats Hué, waar in het verleden de keizers resideerden. Dit is een heerlijke bestemming om enkele dagen aan het strand te verblijven. Vietnam heeft alles om een prachtige rondreis door te maken. Bekijk de mogelijkheden!

De natuur is adembenemend. De grote koloniale gebouwen uit de Franse overheersing, de exotische tempels en pagodes vormen de architectonische hoogstandjes in Vietnam. De kleurrijke etnische bergvolkeren, de overheerlijke keuken en de gastvrije Vietnamezen maken Vietnam tot een verrassende bestemming. Vietnam grenst in het noorden aan China. In het westen aan Laos en in het zuidwesten aan Cambodja. Het heeft de vorm van een langgerekte ‘S’ en telt een oppervlakte van 330.500 km2.

Op zoek naar een rondreis vakantie Vietnam? Bekijk dan de rondreizen Vietnam op de Rondreiskoning Vietnam