Kaapverdië – gelegen aan de westkust van Afrika – geeft je toegang tot maar liefst negen eilanden! Als je denkt dat het hier gaat om méér van hetzelfde, dan heb je het mis. Elk eiland ademt een geheel eigen sfeer uit. Zo kun je op Santiago heel goed wandelen. Sal staat bekend om de langgerekte zandstranden. Wat alle eilanden die behoren tot het Kaapverdische Archipel met elkaar gemeen hebben, is een heerlijk tropisch klimaat. ’s Winters is het hier gemiddeld 18 tot 24 graden. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot ruim 40 graden! Men spreekt er overwegend Portugees. Veel mensen boeken in het voor- of najaar een strandvakantie naar een van de Kaapverdische eilanden.

Dankzij het gunstige klimaat is het in Kaapverdië zelfs in de winter goed toeven, met veel zonuren. De tien eilanden zijn allemaal even mooi en lenen zich perfect voor verschillende activiteiten. Denk hierbij aan wandelen, fietsen en natuurlijk diverse watersporten. Van deze eilanden is er slechts eentje niet bewoond. Een vakantie naar Kaapverdië boek je dan ook vooral voor de rust, stranden en mooie omgeving.

Zowel Sal als Boa Vista zijn uitstekende eilanden voor een heerlijk relaxte zonvakantie. Hier vind je genoeg accommodaties waar je kunt genieten van zon en strand. Ook de liefhebbers van  kitesurfen en windsurfen kunnen op deze eilanden terecht. Op zowel Sal als Boa Vista vind je de meest prachtige surfspots. Op Santiago, het grootste eiland dat je tijdens je vakantie naar Kaapverdië tegenkomt, vind je het meeste groen. Ook Brava en Fogo zijn prachtig om te bezoeken. Met een bootje kun je gemakkelijk van eiland naar eiland varen. Op het eiland Assomada vind je Musea de Tabanka. Hier krijg je meer inzicht in de cultuur en gebruiken van de Kaapverdianen. Zo is muziek erg belangrijk voor ze. Dat zie je ook terug tijdens Mardi Gras, een carnavalsfeest dat in februari op São Vicente gevierd wordt. Ook op Praia vind je diverse musea over de cultuur. Actievelingen kunnen terecht in een van de natuurgebieden.