Een vakantie Frankrijk is een ideale manier om kennis te maken met het land dat zoveel uiteenlopende landschappen en steden rijk is. Of je nu een stad bezoekt, op een camping in een prachtig gebied wilt staan of een vakantiepark wilt aandoen? Elke regio heeft zijn eigen kenmerken en streekgerechten en -wijnen. Frankrijk heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Europese geschiedenis. Neem de tijd om enkele van de vele historische dorpjes en stadjes te bezoeken, dan zul je begrijpen waarom de Fransen zo trots zijn op hun land.

Een vakantie Frankrijk is gevarieerd

Vive la France! Geen land met zo uiteenlopende landschappen als Frankrijk. Vele gemarkeerde wandel- en fietspaden doorkruisen ‘la Douce France’, waar het goede leven vanzelfsprekend is. U bent te gast in gemoedelijke dorpshotelletjes, karakteristieke campings en pittoreske vakantiehuisjes. Goede wijn behoeft geen krans en dat geldt zeker voor de Franse keuken. Provençaals kleurenpalet van gouden gloed en staalblauwe luchten. Gezellige markten met vaten vol ronde olijven, bergen geurende kruiden en dikke schijven geitenkaas. Grillige rotskusten in het westen en glooiend landschap in het oosten. De Alpen die voor de wintersporter voor vertier zoeken. Dat is Frankrijk op alle fronten.

Frankrijk en cultuur

Fransen zien hun land graag als het middelpunt van Europa. Dat kun je chauvinistisch noemen, maar aan welke taal hebben wij het woord “chauvinistisch” ontleend? Frankrijk bepaalde nog tot de tweede wereldoorlog de standaard voor Europa in onder meer architectuur, kunst en mode. Veel gotische kerken en kathedralen in Europa zijn gebouwd naar Frans voorbeeld. Kunststromingen als art deco en de romantiek zijn begonnen in Frankrijk. Een autovakantie Frankrijk is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele musea, bijvoorbeeld de tentoonstelling La Grande Expo nabij de Pont du Gard, het Louvre in Parijs of het Musée des châteaux de Versailles et de Trianon in Versailles.

Het leuke van een vakantie binnen Frankrijk is dat je veel meer kunt zien dan alleen de attracties van Parijs (waaronder Arc de Triomphe, Avenue des Champs-Élysées, Basilique du Sacré-Cœur, la tour Eiffel, Musée du Louvre, Montmartre en Pont Neuf). Alleen al voor het kasteel van Versailles met zijn prachtige tuinen moet je eigenlijk twee dagen uittrekken. Het Romeinse aquaduct Pont du Gard is een van de best bewaarde aquaducten ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Carcassonne behoort tot de fraaiste middeleeuwse vestingsteden van Europa die nog intact zijn. Het kasteel van Chambord geldt als een van de meesterwerken van de renaissance.

De karakteristieke kust van Bretagne heeft stoere rotspartijen en kapen in zee, maar ook mooie inhammen en zandstranden. Schitterende eilanden zijn gelegen voor deze ruige kust met kleine authentieke vissersdorpjes.

De Atlantische Loirestreek ten zuiden van Bretagne heeft een 450 kilometer lange kustlijn. Heerlijke zandstranden en gezellige badplaatsen vindt je klant zowel in het departement Vendée als het departement Loire-Atlantique.

De Poitou-Charentes mag zich met recht zonnekust noemen, dankzij het grote aantal zon-uren en de warme golf stroom die langs deze kust voert. Deze streek heeft brede zandstranden, unieke badplaatsen en schitterende oesterbanken.

In de regio Aquitaine hebben de brede zandstranden van de Gironde en Les Landes een ander karakter dan de stoere kust van Baskenland met de Pyreneeën op de achtergrond. Deze regio waar de hoogste duin van Europa is gelegen is o.a uitstekend geschikt voor fietsvakanties en beschikt ook over binnenmeren aan de kust.

Tip: Schiereiland Crozon in Bretagne: Gloednieuw park met geschakelde woningen. Mooi gelegen op het schiereiland Crozon, met z`n prachtige landschap, ruige rotskust, mooie zandstrand en de indrukwekkende jachthaven waar in het hoogseizoen wekelijks concerten worden gegeven.

Ga naar Frankrijk Specialist voor meer informatie over Frankrijk!