Een vakantie Suriname is een ontdekking door de natuur. Het groene Suriname bezoek je o.a. vanwege de uitgestrekte vlaktes vol ongerept tropisch regenwoud, onderdeel van het schitterende Amazonegebied. De lokale marrons (afstammelingen van ontvluchtte slaven) en de inheemse bevolking leven hier vredig in harmonie met de natuur. Door met een traditionele korjaal (een soort kano) de Amazonerivier te bevaren, beleeft u bijzondere ontmoetingen met deze locals. Het regenwoud biedt onderdak aan talrijke diersoorten, zoals diverse apen, tal van reptielen en honderden soorten vogels. Maak kennis met de gastvrije Surinaamse bevolking, die u in het Nederlands verwelkomt. Waan u een ontdekkingsreiziger in de dichtbegroeide tropische regenwouden en geniet er van een schitterende zonsondergang. Ervaar het zelf en u begrijpt waarom Suriname een ideale vakantiebestemming is!

Ontdek Suriname, maak een rondreis door dit prachtige land. Rondreizen door Suriname voert je langs alle bezienswaardigheden van dit prachtige, kleurrijke land.

Een vakantie Suriname is een aaneenschakeling van bijzondere ervaringen. Na een begin in Paramaribo met haar koloniale Nederlandse verleden gaat u per boot en vliegtuig dieper het land in en geniet u van de ongerepte natuur van de Amazone jungle en ervaart u de cultuur en het dagelijkse leven van de hier levenden stammen. Suriname ontvangt u met open armen!

Paramaribo is om te beginnen een fantastische, bruisende stad om te bezoeken. Vrijwel elke rondreis die je kunt boeken in Suriname voert je langs deze stad. In Paramaribo is de centrale markt leuk om te bezoeken. De centrale markt heeft twee verdiepingen en is de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied. Wil je echte Surinaamse lekkernijen proeven? Of ben je op zoek naar Surinaamse kleding? Dan moet je hier zijn.

Het Galibi natuurreservaat ligt aan de noordkust van Suriname. Het reservaat ligt slechts op 150 kilometer van Paramaribo en is van hieruit te bereiken per boot. Je kunt hier op mooie witte stranden heerlijk relaxen, want ’s avonds laat ga je pas op pad. Je kunt dan reuzenschildpadden spotten die ’s nachts op het strand eieren leggen.

Om een blik te werpen in het koloniale verleden van Suriname kun je een bezoek brengen aan Fort Zeelandia. In dit 17e eeuwse fort is het Surinaams Museum gevestigd. Wat verder leuk is om te doen als je in Paramaribo bent, is een bezoek brengen aan de dierentuin. Je vindt hier allerlei exotische dieren en anders dan in Nederland kun je de dieren hier van heel dichtbij zien. Je kunt ze zowat aanraken.

En zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen in Suriname. Bekijk rondreizen naar Suriname aangeboden bij de Vakantie Reizen Specialist. Deze reizen voeren je in ieder geval langs een aantal van de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van Suriname.