Vakantie Costa Rica

Costa Rica is voor iedereen die van pure natuur en duurzaam houdt de ideale bestemming voor een reis.
Costa Rica staat voor eco toerisme en zorgt ervoor dat je je een met de natuur en haar bewoners voelt.
Reis door tropische regenwouden, vulkanen, parelwitte stranden, nevelwouden en magroves. Costa Rica is waanzinnig. Onderga het zelf

Ondanks de dichte regenwouden en jungle is reizen door Costa Rica geen probleem . De infrastructuur is prima om je van A naar B te bewegen en door de jungles per jeep of 4wheel drive is een fantastisch avontuur. Corcovado en Piedras Blancas zijn de grootste natuurparken waar je een variatie aan flora en fauna tegenkomt. Manuel Antonio is de plek waar jungle in strand overloopt en waar je heerlijk kunt relaxen. Tortuguero is één van de belangrijkste broedplekken voor zeeschildpadden. Dit tezamen met de vele amfibieen, een bonte verzameling vogels, brulapen en luiaards, kleurrijke vlinders en schitterende bloemen orchideeën zorgen ervoor dat Costa Rica een paradijs is. Ideaal voor een fantastische vakantie of rondreis.

Een bezoek aan Costa Rica zal een onuitwisbare indruk op u achterlaten. Hieronder de top 10 hoogtepunten in willekeurige volgorde die tijdens een bezoek aan Costa Rica onderdeel kunnen zijn van uw reis.

  • El Arenal vulkaan
  • Monteverde. Costa Rica op zijn best!
  • Manuel Antonio National Park
  • Dominical
  • Puerto Viejo
  • Tortuguero National Park
  • Isla del Coco
  • Tabacon Hot Springs
  • Tamarindo
  • Drake Bay

Alhoewel Costa Rica een klein land is, heeft het een enorm aantal tropische diersoorten. De variëteit en grote populatie van wilde dieren maakt het mogelijk om apen, luiaards, kaaimannen, zee- en landschildpadden in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. Van oudsher is Costa Rica ook bekend om zijn grote vogelrijkdom. Er komen hier meer dan 850 soorten vogels voor. Tevens is Costa Rica nog het leefgebied voor jaguars en tapirs, echter om deze te zien is heel veel geluk en geduld nodig.

Actieve vulkanen zijn ongetwijfeld één van de meest indrukwekkende natuurspektakels en weinig bezoekers kunnen dan ook de verleiding weerstaan om dit gigantische (natuurlijke) geweld te gaan bewonderen. Een goed voorbeeld hiervan is de een van de bekende trekpleisters van Costa Rica, het Arenal-gebied. Dit gebied is genoemd naar de zeer actieve vulkaan Arenal. Vooral ’s avonds geeft de vulkaan een uniek uitzicht met de regelmatige kleine uitbarstingen. De vulkaan lijkt dan “in brand” te staan.

Naast het wandelen door de tropische regenwouden, rond en op de vulkanen zijn er voor de actieve en avontuurlijke reiziger ook diverse andere mogelijkheden. U kunt namelijk op allerlei locaties gaan snorkelen, duiken, surfen, vissen en raften. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om heerlijk uit te rusten op één van de vele parelwitte stranden.

Costa Rica heeft al jarenlang het meest stabiele politieke klimaat in Latijns-Amerika. Costa Rica heeft bijvoorbeeld al jaren geen eigen leger meer. Dit alles is zeer verbazingwekkend als u bedenkt dat Costa Rica tussen Panama en Nicaragua ligt. Ook de bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam. Dit draagt allemaal bij aan een groot gevoel van veiligheid voor de bezoekers, maar ook voor de bewoners. Dit maakt Costa Rica tot een uitstekend land om zelfstandig met een auto rond te trekken en op deze manier in alle vrijheid de wonderlijke schoonheid van Costa Rica te kunnen beleven.
Slechts 1% van alle bossen ter wereld bestaat uit nevelwoud. Monteverde Nationaal Park behoort tot die 1%. De nevel tussen de bomen maakt het woud klam en vochtig maar creëert tegelijkertijd een sprookjesachtig effect. Voor
bromelia’s, orchideeën, varens, hertshoorns maar ook kikkers en andere reptielen de ideale thuisbasis. Aan het begin van het park kun je een bezoek brengen aan een
kolibrietuin. De kleine prachtig gekleurde vogels vliegen rakelings om je heen op zoek naar nectar en suikerwater.