Botswana is het perfecte safari land voor als u het massatoerisme wilt vermijden. Nergens anders vindt u zoveel wilde dieren op een vierkante kilometer als in Botswana. Van olifanten tot neushoorns, krokodillen en leeuwen tot vele prachtige vogelsoorten. Hier kunt u een gamedrive safari op zijn puurst beleven. Doordat de nationale parken en prive gebieden worden beschermd en onder strikte voorwaarden safari’s worden georganiseerd is de natuur en het wild in een goede balans.

Een safari of rondreis Botswana
Een safari brengt u naar ongerepte plekken in Botswana. Je kunt individuele jeepsafari’s of een groepssafari ondernemen in schitterende natuurgebieden. Uitgestrekte savannes, moerasgebieden vol met eilandjes waar vele vogelsoorten en dieren hun habitat hebben. Uw camera moet u zeker in de aanslag houden want The Big Five ziet u hier gegarandeerd. Wanneer u overdag genoten heeft van alles verblijft u bij het vallen van de avond in comfortabele tentenkampen. Deel uw indrukken samen met uw geliefden, vrienden of met de andere safari gangers langs het knapperende vuur onder de heldere sterrenhemel.

Hoogtepunten Botswana
Ontdek de schitterende Okavango Delta met haar grote diversiteit aan dier- en vogelsoorten. Maak een tocht per kano, safariwandelingen of een motorboottocht bij zonsondergang.

Moremi Wildreservaat
Moremi is een open wildernisgebied met ongerepte natuur vol wilde dieren en vele vogelsoorten. Hier kunt u begeleide bush wandelingen en nachtsafari’s maken en overnachten het een safari camp.

Chobe Nationaal Park
Het Chobe Nationaal Park is bekend om zijn grote olifantenpopulatie, maar ook andere wilde dieren zoals buffels, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden zijn hier talrijk aanwezig. Een bootsafari is naast een gewone safari een absolute aanrader om de verbazingwekkende fauna en flora van dit park te ontdekken.

Voor een compleet aanbod aan safari’s en rondreizen kun je terecht op:
Safari Specialist Botswana en Rondreizen Botswana