Het zonnige eiland Aruba ligt in de Caraïbische Zee, ten noorden van Venezuela. Het behoort tot de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) en valt binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Geen gedoe dus met vreemde talen, want tijdens je vakantie op Aruba kun je gewoon Nederlands blijven praten. Hoewel Arubanen de Nederlandse taal spreken, hebben ze nog een andere officiële landstaal, namelijk het Papiaments. Het eiland is slechts 180 m² groot, vergelijkbaar met de oppervlakte van Texel. Het klimaat op Aruba is zeer tropisch met het hele jaar door een temperatuur tussen de 24 en 35 graden. Gooi je zwemspullen dus maar in je koffer voor een heerlijke strandvakantie op Aruba.

In het zuiden van de Caribbean, op tien uur vliegen van Amsterdam, ligt buiten orkaangebied, het benedenwindse eiland Aruba. Een vertrouwde vakantiebestemming waar gewoon Nederlands gesproken wordt. Aruba biedt veel verschillende vakantiemogelijkheden. Het eiland richt zich ook op verschillende doelgroepen zoals golfers en honeymooners. Aruba heeft speciale arrangementen voor pasgetrouwde stellen of stellen die er willen trouwen. En wat is relaxter om je huwelijksreis in dit paradijs door te brengen?

Ook voor duikers is Aruba een hotspot. Bij Aruba kun je op 42 plekken heel goed duiken, onder andere naar wrakken die daar al sinds de Tweede Wereldoorlog op een diepte van 8 – 122 m liggen. Je ziet er prachtige koraalbanken – die je beslist niet mag aanraken.

Als je wat minder avontuurlijk bent aangelegd, kun je de onderwaterwereld in een onderzeeër of glasbodemboot bekijken. Ook op het water zijn er allerlei mogelijkheden; je kunt er heerlijk windsurfen in de gelijkmatige passaatwind. Meer weten? Hop naar de your course van Aruba in de Caribbean Box!

Een vakantie op Aruba staat in het teken van cultuur, aangezien Aruba een van de rijkste culturen kent. Door de jaren heen heeft er een bevolkingsopbouw plaatsgevonden, waardoor er vandaag de dag ruim 80 nationaliteiten op dit eiland wonen. Toch is er één hoofdcultuur terug te vinden en dat is Latino-Caribisch georiënteerd met de nodige Nederlandse invloeden. Arubanen zijn levensgenieters en zijn trots op hun volkslied, vlag en wapenschild. Ze zijn enorm blij met hun land en dat mag iedereen weten. Aruba is dan ook een prachtig eiland met witte stranden en helderblauw water waar je helemaal ontstresst.

Winkelen en uitgaan op Aruba
Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, is het bruisende hart van het eiland. Tijdens je vakantie op Aruba wil je natuurlijk ook eens een dagje gaan shoppen, tot rust komen op een terrasje ’s avonds neerstrijken in een leuke club. Op dit eiland is het allemaal mogelijk. Marktjes, shopping malls, bekende modezaken en souvenirwinkels, je bepaalt zelf waar je voorkeur naar uitgaat. Het is daarom aan te raden om toch wel twee dagen in Oranjestad te plannen. Daarnaast heb je het geluk dat de prijzen op Aruba vaak gunstiger zijn dan die in Nederland.

Eten en drinken op Aruba
Naast de cultuur is ook de Arubaanse keuken sterk beïnvloed door diverse volkeren. Hierdoor is er door de jaren heen een unieke keuken ontstaan, de ‘Creoolse keuken’. Je vindt hier zeer exotische ingrediënten in terug, zoals cassave, foelie, okraboontjes, maar ook de alom bekende rozijnen en kokosnoten zijn populair. In de loop van de tijd zijn er een aantal typische Arubaanse gerechten ontstaan, waaronder de Antilliaanse bonenschotel, Antilliaanse gehaktpasteitjes of pan bati met kerri kerri. Wanneer je een vakantie naar Aruba boekt, moet je je gewoon laten verrassen, want één ding is zeker: het is zonder twijfel heerlijk.