vakantie Namibië

Namibie is een waanzinnig land om te bezoeken. De meeste mensen weten niet zoveel over Namibië, maar daar zou weleens snel verandering in kunnen komen. Namibie stijgt namelijk in de ranglijst van populaire landen om te bezoeken. En dat is te verklaren. Eindeloze okerkleurige landschappen kenmerken het landschap, culturele ontmoetingen met de Himbaś. Een overvloed aan wilde dieren. Ben je op zoek naar een groepsreis, safari of privereis Namibie? Laat je dan inspireren door de onderstaande Namibie reizen. Of je nu op je eentje rondzwerft dan wel in internationaal gezelschap rondreist, prachtige panorama’s van roestkleurige duinen, rots landschappen en uitgestorven vlaktes zullen zich op je netvlies branden. Dankzij een keur aan luxueuze lodges en bescheiden hotelletjes biedt zelfs het dak boven het hoofd voor elk budget wat wils.

safarinamibie

Namibië is het land met de perfecte mix van ongerepte woestijngebieden, een kleurrijke bevolking en een vleugje safari. Het land is een bijzonder gevarieerd en fascinerend woestijnlandschap. Het land is vooral bekend om de uitgestrekte landschappen met een overvloed aan oneindige blauwe luchten en nachtelijke sterren hemels. U vindt er een veelheid van wild en een bevolkingsdichtheid die tot de laagste ter wereld behoort. Een verlaten landschap, waar de afstanden tussen de steden, dorpen en gehuchten vaak honderden kilometers is. Hierdoor heb je soms het gevoel dat je de enige mens op deze aardbol bent.

Namibië heeft een kustlijn van 1524 km en ligt langs de Atlantische Oceaan. De zee is indrukwekkend, maar ruig en koud. Enkele kustplaatsen van belang zijn Lüderitz, Aus, Walvisbaai, Swakopmund, Henties Bay en Cape Cross. Swakopmund is vaak een tussenstop. Hiervandaan kunt u een bezoek brengen aan Walvis Bay Lagoon, een belangrijk wetland voor kustvogels, zeehonden en dolfijnen. Bij Cape Cross is de grootste kolonie Kaapse pelsrobben van Zuidelijk Afrika te vinden. De Skeleton Coast is een van de meest geisoleerde gebieden die u zich voor kunt stellen. Het is een ruige wildernis die alles heeft: zandduinen, open vlaktes, diepe canyons, zoutvlaktes, scheepswrakken en een van de meest produktieve visgebieden ter wereld.

Centraal in het land ligt de hoofdstad Windhoek, waar talrijke winkels voor een geanimeerd centrum zorgen en de botanische tuin het nodige groen levert. Uiteraard kun je in het Etosha National Park op safari om de big five te spotten.

In het westen vind je de langgerekte Namib-woestijn. Aan de kust doemt als in een fata morgana Swakopmund op. Het havenstadje is een erfenis is uit het Duitse koloniale tijdperk en vertrekpunt voor boottochten die je oog in oog brengen met duizenden lome robben en pelikanen. In het Namib Naukluft Park kun je op zoek naar de Welwitchia Mirabilis, een unieke plant die tot tweeduizend jaar oud wordt en overleeft op dauwdruppels.

In het zuiden dient de Fish River Canyon enkel de Grand Canyon te laten voorgaan op het lijstje van ‘grootste canyons ter wereld’. Hoeft het gezegd dat een tocht door de canyon behoorlijk indrukwekkend is? Even imposant is de duinengordel Sossusvlei. Niet echt vergelijkbaar met de zandhoopjes aan onze kust, want de duinen zijn zowat 300 meter hoog. Het wisselende zonlicht hult ze in steeds andere schakeringen van oranje en bruin, terwijl de wind een gevarieerd lijnenspel tekent in het zand.

Meer informatie, rondreizen en safari’s zijn te vinden op:
Namibie Specialist
Safari Specialist Namibie