Vakantie Spanje

Op zoek naar een vakantie Spanje? Maar wat voor een vakantie wil je? En waar wil je in Spanje naar toe? Er zijn zo ongelofelijk veel mogelijkheden om te genieten van dit prachtige land met haar bijbehorende eilanden. Een zonvakantie aan de Costa Blanca of de Costa del Sol. Of op een van de eilanden? Een rondreis door Andalusië waar je een mix van typisch Spaans (lees Tapas, Flamengo dans en sherry) gaat beleven. Een auto vakantie Catalonie. Een stedentrip naar Barcelona, Madrid of een andere plaats. Eilandhoppen? Feesten op Ibiza? Weet je het al? Laten wij je inspireren voor je volgende Spanje vakantie. Of het nu om een zonvakantie, rondreis of stedentrip gaat. Wij tonen je de mogelijkheden.

Er zijn plaatsen en eilanden waar je niet omheen kunt. Steden zoals Sevilla,  Barcelona, Granada, Malaga, Toledo, Madrid en Valencia zijn populair onder Nederlanders en Belgen. In Middellandse Zee en de Atlantische oceaan vind je veel eilanden elk met haar eigen karakter. Mallorca, Ibiza zijn enkele populaire eilanden in de Middelandse Zee. Voor de kust van Afrika liggen de Canarische eilanden waar de zon zekerheid het gehele jaar een garantie is. Volop mogelijkheden dus.

Spanje heeft veel beroemde schilders voortgebracht. In de afgelopen eeuw waren dat onder meer Salvador Dalí en Pablo Picasso. Enkele kunstenaars van langer geleden zijn El Greco en Diego Velázquez. Hun werken zijn te zien op allerlei verschillende plaatsen in Spanje. Bereid je autovakantie door Spanje daarom goed voor, als je het werk van een specifieke kunstenaar wilt zien. Voor Picasso ga je naar het Reina Sofia museum in Madrid, voor Gaudí naar Barcelona (bijvoorbeeld Park Güell, Sagrada Família en Casa Milà). Ook Santiago de Compostella is een bezoek waard, vanwege de pelgrimsroutes en het historische centrum met zijn imposante, dertiende-eeuwse kathedraal.

Bezienswaardigheden in Spanje
Een autovakantie in Spanje is ideaal om veel verschillende bezienswaardigheden te bekijken. Spanje heeft maar liefst 44 bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Enkele daarvan zijn de kathedralen van Burgos, Córdoba en Sevilla. In Sevilla staat ook het Alcázar, vermoedelijk het oudste nog als zodanig gebruikte koninklijke paleis van Europa. Veel steden hebben een historisch centrum, bijvoorbeeld Toledo, Salamanca en Alcalá de Henares. Bezoek ook de palmentuin van Elx bij Alicante, en La Lonja de la Seda in Valencia. In La Lonja werd vroeger zijde verhandeld, vandaar Seda. Kijk hier vooral omhoog naar de bijzondere beelden.

Ga naar Spanje Specialist