Het vulkanische Bali behoort tot de grootste eilandenstaat ter wereld: Indonesië. Bali ligt tussen Java, waar ook de Indonesische hoofdstad Jakarta te vinden is, en Lombok. Nabij de lokale hoofdstad Denpasar vind je de luchthaven van Bali. Bali wijkt in vele opzichten af van de andere eilanden, waardoor het een geliefde vakantiebestemming is van reizigers uit elke categorie. Zo komen jonge backpackers op de inspirerende omgeving en muziek af, maar genieten ook gezinnen en stellen van hun vakantie in Bali van de senange sfeer, de tempels, de stranden en de jungle.

Een vakantie Bali heeft iedereen wat te bieden. Liefhebbers van een all inclusive Bali vakantie, reizigers die de natuur en cultuur van Bali willen ontdekken en vakantiegangers die op eigen houtje Bali verkennen. Omdat Bali een tropisch klimaat heeft is dit prachtige eiland het gehele jaar te bezoeken. De gevarieerde natuur, de indrukwekkende tempels, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de prachtige badplaatsen bieden voor iedereen vertier. Het goden eiland behoort dan ook tot de mooiste vakantie bestemmingen op deze wereld. Meer weten? Lees verder!

Een vakantie Bali biedt een fantastische combinatie van romantiek, natuurlijk schoonheid en culturele ontdekkingen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen zonvakantie, een groepsreis of individuele reis over het eiland of wilt feesten. Het kan allemaal tijdens een vakantie Bali.

Dat Bali zo anders is dan de andere eilanden is onder meer te wijten aan de religie. Bali is als enige een hindoeïstisch eiland. Dat kleurt en tekent het landschap en de bevolking. De bevolking is namelijk diep religieus. De kalender kent 60 religieuze feestdagen die je ook tijdens je vakantie in Bali kunt meepikken. In elk dorp vind je drie tempels. In het midden van het eiland staat de ‘moedertempel’ Pura Besakih, die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Op de hellingen van vulkaan Gunung Agung liggen ongeveer 200 bouwwerken verspreid over veertien complexen. Bezoek ook zeker Ubud, het culturele en bruisende hart van Bali.

Winkelen en uitgaan op Bali

Tijdens je vakantie in Bali wissel je de cultuur en tropische natuur moeiteloos af met winkelen en uitgaan. Vooral Ubud, een verzameling van dorpen te midden van het eiland, heeft alles te bieden voor een ontspannen vakantie. Je vindt hier restaurantjes, kleine ambachtelijke winkeltjes en je kunt hier goed uitgaan. In de late uurtjes kun je genieten van livemuziek in een van de trendy tentjes of een film meepikken in een café. Natuurlijk wil je de thuisblijvers ook mee laten genieten van je vakantie in Bali. De leukste cadeautjes koop je aan de Monkeyforrest Road, Jalan Raya en Jalan Hanoman.

Eten en drinken op Bali

Het Balinese eten wordt erg gewaardeerd door ons Nederlanders. In de verschillende gerechten vind je een mix aan smaken terug: zoet, zuur, zout, wrang en bitter. Je kunt uit eten gaan in restaurants of ‘warungs’ – traditionele eethuisjes – of genieten van een hapje street food langs de weg van een ‘kaki lima’. Rijst zul je tijdens je vakantie in Bali vaak voorgeschoteld krijgen. Het wordt gezien als een godsgeschenk en is het hoofdbestanddeel van de maaltijd. In de plaats Jimbaran eet je de lekkerste vis van Bali. Water drink je alleen uit verzegelde flessen. Daarnaast wordt er veel Balinese koffie, thee, verse vruchtensappen en verse kokosmelk gedronken.