Welkom in Zimbabwe, het gastvrije land waar ontdekkingsreiziger Dr. Livingstone als eerste Europeaan de Victoria watervallen ontdekte, de toeristische trekpleister. Naast de watervallen herbergt Zimbabwe veel ongekend natuurschoon. Mooie safariparken, de Zambezi rivier en de oostelijke hooglanden zijn enkele sprekende voorbeelden van wat Zimbabwe te bieden heeft. In combinatie met een rijke cultuur en vele mogelijkheden voor de avonturier, biedt Zimbabwe voor ieder wat wils.

Lake Kariba
De geluiden van de nacht in combinatie met duizenden sterren zorgen voor een onvergetelijke magische sfeer.
Mana Pools National Park ligt aan de zuidgrens van de immense Zambezi rivier en is door de jaren heen authentiek en ongerept gebleven. Het is om die reden dan ook gekwalificeerd als ‘World Heritage Site’. Het wild is hier zeer ontspannen en gedraagt zich volkomen natuurlijk. Fantastisch is het dan ook om dit gebied per kano, jeep en te voet te verkennen!

Victoria Falls
Als een van de 7 wereldwonderen vormen de Victoria watervallen het grootste gordijn van vallend water op aarde. Het stadje Victoria Falls is ontstaan door de komst van vele reizigers die in navolging van David Livingstone de watervallen met eigen ogen kwamen aanschouwen. Door de jaren heen is Victoria Falls volledig uitgerust om de vele reizigers te kunnen ontvangen. Een ruime keuze aan accommodaties, avontuurlijke activiteiten, restaurants en souvenirwinkels en marktjes zijn hiervan het gevolg.

West Zimbabwe
Hwange is Zimbabwe’s grootste en meest bekende safarigebied. De wildconcentratie behoort tot de hoogste in Afrika. Hwange is nog steeds een ongerept wildpark. Zo zijn er geen geasfalteerde wegen en zijn er relatief gezien weiig mogelijkheden om te verblijven. In de droge periode van april tot november verzamelen deze kuddes zich bij de diverse waterplaatsen om te komen drinken. Hier kunt u dan ook getuige zijn van verrassende taferelen.