Vakantie Laos

Vakantie Laos opties

Tijdens een rondreis Laos ga je terug gaat in de tijd. Een land dat zowel exotisch is als intrigerend. Met haar diverse inheemse stammen en culturele invloeden van het boedhisme en een koloniaal verleden is Laos de bestemming om unieke ervaring mee te maken. Ongerepte beeldschone natuur wordt afgewisseld met tempels en oude koloniale stadjes waar het leven rustig voorbij slentert. Dit naast de heerlijke Laotiaanse keuken met ook Franse invloeden zorgt voor een pure beleving.

De natuur van Laos

Laos is groen, authentiek en kalm. Een zeer charmant land vol oeroude bossen, vele indrukwekkende tempels en pittoreske dorpjes. Door het totale gebrek aan buitenlandse invloeden toont een rondreis Laos boedhisme in zijn zuiverste vorm. Overal kom je monniken tegen die met een vriendelijke glimlach u welkom heten. Het is enorm aangenaam om door Laos te reizen waardoor je volop de culturele en biologische rijkdommen van dit land kunt ontdekken. Dus, waar wacht je nog op?

Hoogtepunten vakantie Laos

  • Wandel door de koloniale straten van Vientiane en geniet van de multiculturele sfeer en het leven op straat.
  • Stop bij het kruikendorp van Ban Xang Hai en kijk hoe de lokale bevolking kruiken vult met lokale rijstwijn of vurige lao lao.
  • Verken de heilige Pak Ou-grotten bij Luang Prabang en bewonder de vele Boeddhabeelden, die groots tegen de achtergrond van de rivier staan.
  • Sta voor zonsopkomt op en en sluit je aan bij de boeddhistische monniken die aalmoezen ophalen als ze door de straten van Luang Prabang wandelen.
  • Volg je instinct voor avontuur en ga kajakken, tubing en rotsklimmen bij Vang Vieng.
  • Ga van de gebaande paden af en beleef het dorpsleven in een gastgezin in Ban Pak Nguey.
  • Zwem in de prachtige turquoise ondiepe wateren bij de drie plateaus tellende Kuang Si Waterval bij Luang Prabang.
  • Ga op een nachtsafari en ga op zoek naar Tijgers en ander wildleven in het Nam Nern Wildlife Conservation Area in Ban Son Koua.

Rondreizen Laos

Ongerepte natuur, watervallen, folklore, traditionele dorpen en rust. Dit zijn de kenmerken van Laos in een notendop. Luang Prabang, is het culturele hart van Laos en is net een openluchtmuseum De stad ligt op een heuvel die wordt omsloten door de Mekong rivier en de Nam Khan. De heuvel is bezaaid met unieke tempels en kloosters en is mede daarom de topbestemming die in iedere rondreis wordt aangeboden.

Vientiane is hoofdstad van Laos en is eerder een verzameling dorpen dan een stad te noemen. Vientiane is meestal de start van alle rondreizen Laos. Een van de top attracties van een rondreis Laos zijn de Pak Ou Caves. Via een boottocht door de indrukwekkende natuur komt u aan bij deze grot waar ongeveer 2500 buddha beelden te vinden zijn. Deze plek is erg belangrijk voor de bevolking van Laos. Vele Laotianen reizen naar deze plek om te bidden.

Betreed ongerepte jungle, dompel onder in natuurlijke thermale baden en maak kennis met bergvolkeren vanuit de Muang La Lodge, de afgelegen toegangspoort tot de noordelijke regio.

Op zoek naar een rondreis Laos? Kijk dan eens op Rondreiskoning Laos