Vakantie Bolivia

Vakantie Bolivia opties

Hoewel Bolivia het armste land van Zuid-Amerika is, vind je hier wonderbaarlijke schatten in de puurste zin van het woord. Het is geen plekje voor luxepaarden, maar voor echte avonturiers die het Zuid-Amerikaanse leven tot in hun tenen willen ervaren. Ontdek dit prachtige woeste land. Denk aan een vakantie Bolivia.

Het landschap van Bolivia

Onaangetaste landschappen van jungles tot woestijnen en besneeuwde bergtoppen laten een enorme indruk achter. Ondanks de grote armoede is de bevolking erg vriendelijk. Door de wijde hoepelrokken, bolhoedjes en felgekleurde doeken wordt het straatbeeld een stuk vrolijker. Vooral de hoeden zijn erg belangrijk in het leven van de Boliviaan. Het beschermt ze niet alleen tegen de zon, maar laat ook zien of iemand gehuwd of ongehuwd is en uit welke streek je komt, handige codetaal! Breng daarom eens een bezoek aan de grote hoedenfabriek vlakbij Sucre en bekijk hoe deze symbolische accessoires worden geproduceerd. Ook de grootste zoutvlakte ter wereld – de Salar de Uyuni – is absoluut de moeite waard! De enorme uitgestrekte witte vlakten vormen een onwerkelijk maar fascinerend beeld. Bolivia, economische armoede maar rijk aan natuurlijke en culturele schatten.

Bolivia mogelijkheden

Om naar Bolivia te reizen kun je aan de gidsen vragen om je naar de grens te begeleiden. Puerto Suarez ligt net over de grens met Brazilië en vanuit hier neem je de trein naar Sucre, gelegen op de hoogvlakte van Bolivia. Sucre is een stad met veel musea en witte koloniale gebouwen. Je kunt hier tours boeken om bijvoorbeeld dinosaurussporen, of bij Incamachay 2500 jaar oude rotstekeningen te bekijken.

Na Sucre kun je per bus of taxi naar Potosi, werelds hoogste stad. Dat het hier zo hoog is, merk je goed. Na de geringste inspanning ben je meteen buiten adem. Een bezoek aan de voormalige zilver, en nu lood en tin mijnen, op de berg Cerro Rico, is de moeite waard. Wil je ‘off track’, koop dan op één van de lokale markten dynamiet, geef dit aan een ‘mineiros’ en hij zal je meenemen naar zijn mijn waar hij met jouw dynamiet misschien wel een nieuwe ader aanboort.

Vanuit hier ga je met de bus en trein naar La Paz, een drukke, maar charmante, stad met veel schilderachtige straatjes en prachtige tuinen. Ruim een uur van La Paz ligt het Titicaca Meer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Aan de overkant van het meer ligt Peru.

Ben je op zoek naar rondreizen Bolivia? Ga dan naar De Rondreiskoning Bolivia reizen