Gletsjers en vulkanen in IJsland
IJskoude gletsjers en gloeiend hete lavavulkanen komen hier samen. Zin in een spannende en natuurrijke vakantie? IJsland is het land van water en vuur! Het door de Atlantische oceaan omringde IJsland ligt tussen Groenland en Europa in. Het dunst bevolkte land van Europa telt op een oppervlakte van 103 duizend km² maar 270.000 inwoners.

Toeristen zijn vooral in IJsland geïnteresseerd door al haar natuurschoon. Bomen en hoge planten komen er niet veel voor, maar mossen en laag groeiende struiken des te meer. Het land kent prachtige heuvels en gebergten. Maar ook warmwaterbronnen, geisers, gletsjers, actieve vulkanen en enorme lavawoestijnen.

Ijsland
Ijsland biedt je een wonderlijke ervaring met vuur en ijs. Een heel andere citytrip naar Reykjavik of twee weken een nieuwe wereld ontdekken: kiezen is de boodschap.
Wie van ademruimte houdt kan hier dus zijn hart ophalen: weidse landschappen met duizenden tinten mos en betoverende bloemen. Fjorden en meren (w.o. de ijsmeren met helderblauw ijs). Gletsjers, waarvan de Varnajokull-gletsjer ( MUST ) de meest imposante blijft. Vulkanen met hun nauwelijks afgekoelde lavastromen. Geisers (waaronder de originele Geysir die het fenomeen meteen aan zijn naam hielp), eeuwig pruttelende modderpoelen, zwavelbronnen.

In Ijsland leeft en borrelt Moedertje Aarde dat het een aard heeft. Je zwemt er in warmwaterbeekjesn je droomt weg in een heuse Blue Lagoon. Je bezoekt Godifoss, de waterval van de goden en de eindeloze overige watervallen!

Ook de ongekende vogelpracht geeft extra cachet aab een Ijsland-reis. De arctische stern, die The Birds van Hitchcock doet herleven. De bonte papegaaienduiker die uitgroeide tot het symbool van het land…

En Ijsland is en blijft ook de thuishaven van robbenkolonies en scholen walvissen!

Uiterdaard vergaten we hoofdstad Reykjavik niet. Hedendaags en tegelijk authentiek. Van Prada tot ons favoriete designhotel 101. Een uitbundig nachtleven, stemmige cafés en een ruim aanbod aan restaurants (van ‘place to be ‘Apothek’ tot de traditionele top-visrestaurants). Een rintelende culturele affiche met musea, opera, concerten en voorstellingen…

Nieuw op het luxefront is Hotel Borg. Deze Art Decoparel is net gerestaureerd in alle glorie. Ook het restaurant Silfur en het cafe van het hotel zijn de moeite waard.

Ijsland. De uitgelezen bestemming voor een wonderlijk weekendje weg, een sportieve trektocht of een verblijf van langere adem. Een ding is alvast zeker: vergeten doe je Ijsland niet licht!