Oldtimers en Sigaren

Cuba is een eiland op de grens van de Atlantische Oceaan en Caribische Zee. Het ligt voor de kust van Mexico en bestaat uit een groot aantal eilanden. De belangrijkste daarvan zijn Cuba en Isla de la Juventud, maar erom heen liggen nog duizenden kleinere eilandjes. Wie een rondreis Cuba wilt ondernemen, kiest meestal voor de hoofdstad Havana aan de noordkust. Wil je een zonvakantie, dan is het nabijgelegen Varadero een prima alternatief. Dit is een van de grootste badplaatsen van het Caribisch Gebied, waardoor het erg gericht is op het toerisme. In Varadero vind je dan een brede mix aan hotels.

Hieronder vind je diverse scherp geprijsde reizen Cuba die wij deze week met zorg hebben geselecteerd. Een groepsreis Cuba, een kant en klare individuele reis en een op maat te stellen Cuba vakantie. Pak nu je kans en bespaar door op het juiste moment te boeken voor later.

Cuba en cultuur
Cuba is al decennialang een communistisch-socialistische staat. Vooral in het verleden leidde dit tot handelsboycots van westerse landen. Hierdoor rijden er nog talloze auto’s uit de jaren vijftig en zestig op het eiland, wat voor een bijzonder typisch straatbeeld zorgt. Speciaal voor toeristen zijn tegenwoordig ook nieuwere huurauto’s beschikbaar. Hiermee kan je tijdens je vakantie op Cuba bijvoorbeeld Havana verkennen. Belangrijke bezienswaardigheden in de hoofdstad zijn de kathedraal van San Cristóbal, het klooster Santa Clara de Asis en het plein Plaza de la Cathedral. Ook in het Revolutiemuseum en op de uitgestrekte boulevard El Malecón moet je zeker geweest zijn.

Winkelen en uitgaan op Cuba
Havana en het toeristenoord Varadero zijn het meest geschikt als vakantiebestemmingen op Cuba. De overige plaatsen zijn minder gericht op het toerisme. In Havana komen liefhebbers van shoppen in de wijk Vieja het meest aan hun trekken. In de straat Calle Obispo vind je veel winkeltjes. Voor meer winkels kun je het stadsdeel Havana Vedado bezoeken. Hier staat tevens de bekendste ijssalon van het eiland, namelijk Coppelia. Ook de beste uitgaansmogelijkheden tijdens een vakantie op Cuba vind je in Havana. Vooral de wijk Vieja met zijn gezellige pleinen is een echte aanrader.

Eten en drinken op Cuba
Op culinair gebied is Cuba een heerlijke mix van Spaanse, Afrikaanse en lokale invloeden. Belangrijke ingrediënten zijn bonen, rijst, uien, tomaten, varkensvlees en kip, maar ook plaatselijke knolgroentes als malanga, taro en yuca worden vaak in gerechten verwerkt. Voorheen waren de restaurants en horecagelegenheden in handen van de overheid. Daar is inmiddels verandering in gekomen. Als je tijdens je vakantie op Cuba echt lokaal wilt eten kun je daarom het best op zoek naar een particulier huiskamerrestaurant of paladare. Voor de internationale keuken beschikt Havana over Chinese restaurants in de wijk Barrio Chino. Ook Spaanse en Arabische horecagelegenheden zijn vertegenwoordigd.

Meer weten over Cuba? Ga dan naar De Cubaspecialist.nl