Ongerepte natuur, hoge bergtoppen en heel veel cultuur. Klinkt dat als de ideale vakantie? Nepal heeft het allemaal! Het Aziatische land ligt tussen India en China en heeft meer dan 22 miljoen inwoners. Zij leven vooral in de laaggelegen gebieden en spreken de plaatselijke taal Nepali. De meeste inwoners zijn aanhangers van het Hindoeïsme. Nepal staat bekend om het bergachtige landschap. Maar liefst acht van de tien hoogste bergtoppen ter wereld liggen in dit land, zo ook de Mount Everest. Ook de Himalaya ligt in Nepal. Veel bergbeklimmers maken de tocht door de hoge bergen en genieten van de prachtigste uitzichten.

Door het hoogteverschil is er een divers klimaat, variërend van een heet subtropisch klimaat in de laagvlakte tot een Alpenklimaat in de bergen. De rivieren Kali, Gandaki en Kosi zijn ook toeristische trekpleisters.

Avonturiers en sportievelingen kunnen hier dus hun hart ophalen. Maar zij zijn niet de enige. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en dé stad voor cultuurliefhebbers. Het ligt aan de voet van het Himalayagebergte. Door de nauwe winkelstraatjes en het oude centrum heeft de stad een middeleeuwse uitstraling. De stad staat bekend om de schitterende architectuur van tempels en huizen en de bevolking van de stad is erg gastvrij en vriendelijk. Als toerist mag je Durbar Square, met meer dan vijftig tempels, absoluut niet overslaan. Het plein is een ontmoetingsplaats voor veel mensen en herbergt ook het Koninklijk paleis. Kortom: Nepal is dé vakantie voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Een vakantie Nepal brengt u naar de wortels van het Boedhisme. Nepal is vooral bekend vanwege de Mount Everest, de hoogste berg gelegen aan de grens met China. In het prachtige land zijn nog veel meer hoogtepunten te ontdekken, zoals het gevarieerde dierenrijk (er leven olifanten, luipaarden, neushoorns en tijgers!), de vriendelijke Nepalese bevolking uitgedost in kleurrijke kleding, en ten slotte de opvallende tekenen van religie. Tijdens een rondreis of vakantie ontdek je het allemaal!

Rondreis Nepal
Een rondreis Nepal brengt je terug naar de middeleeuwen. Koningssteden met schitterende pagodes. Keizerlijke paleizen en Boedhistische tempels met het decor van de Himalaya op de achtergrond. Qua natuur is er veel te zien in Nepal. In het Chitwan Nature Reserve kun je de zeldzame Bengaalse tijger spotten. Ook zijn hier neushoorns te vinden. Een rondreis Nepal is een mooie mix tussen cultuur en natuur.