Vergezichten, aboriginals en schitterende kustlijnen

Australi├ź het land van kangoeroes en koala’s. Het Great Barrier Reef en Ayer’s Rock. Land van oneindige vergezichten en gevarieerde natuur. Dynamische steden en slaperige dorpjes. Australie staat voor velen hoog op de lijst om te bezoeken. Ontdek dit veelzijdige en prachtige land en laat je hier inspireren. Het op vijf na grootste land ter wereld Australie is voor velen een droombestemming. Hier voel je vrijheid en je voelt je een met de natuur als je door het landschap reist. De variatie van het land is enorm. Aboriginal cultuurschatten zoals Ayers Rock (Uluru), magnifieke parelwitte stranden zowel aan de west als aan de oostkust. De Great Outback waar je uren door kan reizen zonder een auto of iemand tegen te komen en aantrekkelijke steden als Sydney, Perth, Brisbane en Melbourne. Keuzes in overvloed en niet in een reis te ontdekken.

Er zijn diverse manieren om Australie te bezoeken. Zowel individueel als per groepreis. Een aantal reizigers kiezen ervoor om zelf een reis samen te stellen. Dit op basis van vliegtickets en het zelf uitstippelen van routes met bijbehorend vervoer en overnachtingen. De meesten vinden het praktisch en prettig als een specialist een individuele reis regelt. Deskundigheid, ontzorging, terug vallen op en tijdsbesparing zijn hier de redenen voor. Anderen willen met gelijkgestemden Australie ontdekken en kiezen voor een geheel verzorgde groepsreis. Wat voor rondreis je ook zoekt, laat je hier inspireren!

Australie bestaat uit zes staten, New South Wales, Victoria, Tasmanie, South Australia, Western Australia en Queensland en twee territoria Northern Territory en Australian Capital Territory. Naast dat ze allemaal een eigen regering hebben, heeft elke staat en elk territorium een eigen karakter. Zo is Northern Territory bijvoorbeeld de “Outback State” met uitgestrekte rode woestijngebieden waar je bijna niemand tegenkomt. In tegenstelling tot Victoria, de “Garden State”, waar steden en dorpen worden afgewisseld met groene heuvels en bossen.

New South Wales
New South Wales is niet alleen de oudste staat van Australie, het is ook het meest dichtbevolkte. Hier woont eenderde van alle Australische inwoners. Niet voor niets hebben vele Australiers voor deze staat gekozen want New South Wales heeft veel te bieden. Hier ligt Sydney de grootste en meest bekende stad van Australie.

Queensland
Queensland wordt ook wel de “Sunshine State” van Australie genoemd. Niet alleen hebben veel toeristen deze zonovergoten staat ontdekt maar ook voor Australiers zelf is dit een favoriete vakantiebestemming. Queensland is voor iedereen die van zon, zee, strand en prachtige natuur houdt een perfecte plek. Brisbane is de hoofdstad van deze errug relaxte en zonovergoten staat.

Northern Territory
Northern Territory is de “OutbackState” van Australie. Met maar 200.000 inwoners op een oppervlakte dat 38 keer zo groot is als Nederland kun je deze staat met recht ‘leeg’ noemen. Je kunt hier uren reizen door de rode woestijnen zonder iemand tegen te komen. Het is dus wel verstandig om juist hier genoeg benzine, eten en water in te slaan als je op pad gaat. Darwin is de hoofdstad van deze staat.

Victoria
Victoria wordt ook wel de “Garden State” genoemd en is de dichtstbevolkte staat van Australie. Ondanks het relatief kleine oppervlakte heeft Victoria ongelooflijk veel attracties. De staatshoofdstad Melbourne is de tweede grootste stad van Australie en heeft je veel te bieden.

Tasmanie
De eilandstaat Tasmanie ligt ten zuidoosten van Australie en is een van de schilderachtigste eilanden ter wereld. Veel toeristen slaan Tasmanie over terwijl er juist veel te zien en te doen is. Er zijn fascinerende koloniale dorpen, prachtige regenwouden, unieke flora en fauna en prima stranden.

Zuid Australie
South Australia wordt ook wel de “Empty State” van Australie genoemd omdat het grootste gedeelte uit woestijn en doge zoutmeren bestaat. Dit klinkt misschien ietwat saai maar in South Australia is genoeg te beleven! In deze staat vind je veel attracties die Australie zo’n populair vakantie land maken: ongerepte natuur, unieke diersoorten en de stad Adelaide.

West Australie
Zon, avontuur, schitterende natuurgebieden en gezellige relaxte plaatjes: in Western Australie vind je dit allemaal. Door de geïsoleerde ligging wordt deze grootste staat van Australie vaak door toeristen overgeslagen waardoor er bijna overal nog een pionierssfeertje hangt. In Western Australia is verschrikkelijk veel moois en interessants te zien. De hoofdstad van deze staat is Perth.

Australian Capital Territory
Australian Capital Territory (ACT) is niet groot. Het ligt helemaal omsloten in de staat New South Wales. ACT bestaat voor meer dan 70% uit bush, maar hier ligt ook de hoofdstad van Australie, Canberra. Toen in 1901 in Australie een federatie werd, moest er worden bepaald welke stad de eer kreeg zich hoofdstad van Australie te noemen.

Ga naar Australie Specialist
.