Reizen-Oeganda

De “Parel van Afrika” zoals Oeganda ook wel genoemd wordt is een land met een grote variatie. Bijna elk landschap dat in overige Afrikaanse landen te vinden is komt samen in Oeganda. Dit Afrikaanse land dat een rondreis of safari land in opkomst is heeft vakantiegangers veel te bieden. Een rondreis Oeganda brengt u in één van de mooiste landen van Afrika.

Het groene heuvelachtige landschap, schitterende meren, uitgestrekte wildparken, regenwouden zorgen ervoor dat de natuur uniek is. Dit en de fascinerende berggorilla’s zorgen ervoor dat een rondreis Oeganda bij velen hoog op de verlanglijst staat. Ontdek Oeganda zelf tijdens een afwisselende rondreis per groep of individueel! Oeganda, het land van de gorilla jungletochten en de schitterende natuur brengt u in extase. Deze primaten en de aanverwante chimpansee vind u in de tropische jungle Kibale Forest. Naast een bezoek aan de gorilla’s kunt u dmv een safari wild spotten in het Queen Elizabeth Nationaal Park. Naast jeepsafari’s en wandeltochten kunt u hier ook prachtige boottochten maken. Spot bijvoorbeeld de nijlpaarden en ontdek de vele vogelsoorten. Vogelliefhebbers komen tijdens een rondreis of safari dus ook aan hun trekken.

Oeganda Specialist

Winston Churchill beschreef dit Oost-Afrikaanse land in 1907 als ‘The Pearl of Africa’. De verscheidenheid in flora en fauna is groot en indrukwekkend. Het vruchtbare landschap wordt grotendeels bepaald door meren, valleien, bergen en rivieren. Het zal u niet verbazen dat u hier vele boottochten kunt maken om het wild en de vogels van dichtbij te bekijken. Vogelaars ervaren het land als een paradijs, wild zult u relatief minder spotten dan in de buurlanden Kenia en Tanzania. Uniek zijn de zeldzame berggorilla’s, chimpansees en de vele andere aapsoorten. Oeganda is een van de slechts drie landen die u toestaat de gorilla’s te ontmoeten.

Bwindi is dé regio voor een indrukwekkende kennismaking met de berggorilla’s. In Oeganda bevinden deze imposante dieren zich in het Bwindi Impenetrable Forest en het Mgahinga National Park. De beste locatie voor de tracking is Bwindi. Op weg naar Bwindi kunt u het Lake Mburo National Park bezoeken. Het park bestaat uit Lake Mburo en nog vier kleinere meren. U kunt op het meer een boottocht ondernemen. De kans is groot dat u nijlpaarden en krokodillen spot. In het park zelf kunt u impala’s, zebra’s en buffels tegenkomen.

Midden Oeganda
Het midden van Oeganda vormt het bruisende centrum van het land. Naast de hoofdstad Kampala liggen ook Entebbe en Jinja in deze regio.
Kampala is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels. Moderne gebouwen verrijzen aan de horizon en oude panden worden gerenoveerd. Kampala is groen en aantrekkelijk met vriendelijke mensen. Het uitgaansleven is een van de attracties. Het is een relatief veilige stad. Entebbe, de voormalige hoofdstad, vormt het startpunt van uw reis door Oeganda omdat hier het internationale vliegveld ligt. Deze rustige plaats is gelegen aan de oevers van Lake Victoria. Jinja is de tweede stad van het land en ligt tevens aan Lake Victoria. Hier kunt u een rondreis prima afsluiten. Avonturiers gaan raften, bungeejumpen of quadbiken.

Noord Oeganda
Het afgelegen noorden van Oeganda is een ongerept gebied. De belangrijkste actracties van deze regio vormen de imposante Murchison Falls en het Kidepo National Park. Murchison Falls is het grootste nationale park van Oeganda en genoemd naar de spectaculaire twee watervallen. Door een nauwe doorgang van 6 m ontspruit een van ’s werelds langste rivieren: de Nijl. U kunt de watervallen vanuit de boot of te voet ontdekken. Kidepo, een half-woestijn, ligt in het uiterste noorden van Oeganda op de grens met Sudan. Hier woont de traditioneel levende nomadenstam Karamojong. Het park wordt omgeven door de Napore en Zulia bergketens. U kunt game drives en begeleide loopsafari’s maken.

Oost Oeganda
Op de grens met Kenia ligt de berg Mount Elgon met zijn afwisselende en spectaculaire landschap. Tevens vindt u in deze omgeving de Sipi watervallen. Mount Elgon, een slapende vulkaan van 4.321m hoog, biedt een diverse vegetatie met bos, heidevelden en lobelia’s. Op de berg kunt u aapsoorten, antilopes en zelfs olifanten en buffels tegenkomen. Het zal u niet verbazen dat ook hier de vogelaar aan zijn trekken komt. Andere attracties zijn oude grottekeningen en warmwaterbronnen in de krater.

West Oeganda
In westelijk Oeganda vindt u het Queen Elisabeth National Park en het Semliki Valley Game Reserve. Tijdens de game drives kunt olifanten, nijlpaarden en (boomklimmende) leeuwen spotten. Tevens is er een grote variatie aan vogels. Daarnaast kunt u een boottocht maken en de warmwaterbronnen of het pygmeeënvolk de Batwa bezoeken. In Kibale Forest heeft u de mogelijkheid om chimpansees te zien spelen. Twee keer per dag kunt u een begeleide tracking ondernemen. Voor de meer avontuurlijke reizigers zijn er de Rwenzori Mountains die bedwongen kunnen worden. De 120 km lange bergketen is uniek vanwege de prachtige vergezichten, vegetatie, sneeuw en ijs.