Panama is ongelofelijk mooi en is een paradijs op aarde wat bij velen onbekend is. De flora en fauna is exotisch kenmerkend door tropisch regenwoud, glooiende beboste bergen, vulkaankraters, nevelwouden, pijlgifkikkers, kleurrijke vogels en vele aapsoorten. Ook herbergt Panama ontelbare paradijselijke eilandjes waar de archipel Bocas del Toro en de San Blas-eilanden onderdeel van zijn. Bocas del Toro is een droombestemming in Panama. Hoofdeiland Colon is het meest toeristische eiland. Andere hoogtepunten zijn de vulkaanvallei bij El Valle de Anton, het ruige landschap rondom Santa Fe en de snorkel hotspot bij Coiba.

In Panama vind je uitgestrekte stranden, groene vlaktes, steile bergen, dichtbegroeide jungle.

Het land in Midden-Amerika grenst aan twee zee├źn en herbergt nog steeds zeven inheemse indianenstammen, ontelbaar veel dier- en plantensoorten, geweldige oude steden, een moderne hoofdstad die in schril contract staat met de rest van het land. En wat dacht je van het wereldberoemde Panamakanaal?

Juist, in Panama kun je wel een maand vertoeven. Maar heb je weinig tijd dan zijn onderstaande bezienswaardigheden in elk geval een must see.