Dit vruchtbare, bergachtige eiland heeft een nogal explosief verleden, onder meer dankzij de 1219 m hoge vulkaan de Soufrière, die hoog boven het eiland uittorent, maar het eiland kijkt uit naar een vredige toekomst in het zonovergoten Caribisch gebied.

Tijdens vulkanische uitbarstingen is het eiland bedekt met as, waarin de tropische planten nu uitstekend groeien. Bij de hoofdstad, Kingstown, liggen prachtige botanische tuinen en Fort Charlotte, het belangrijkste verdedigingswerk op het eiland. Daar heb je een schitterend uitzicht op het eiland en de omgeving.

Bij Layou zie je de tekeningen die de allereerste eilandbewoners in de rotsen hebben gekerfd. Je kunt ook een voettocht maken door de Buccament Valley, waar je kunt genieten van de geuren, kleuren en geluiden van het regenwoud. De natuurliefhebber moet beslist naar de Trinity Falls, drie watervallen, waar het water 12 meter naar beneden valt in een natuurlijke draaikolk, en naar de 18 meter hoge, loodrechte Falls of Baleine. En om van de vermoeienissen bij te komen, kun je een bad nemen in het zoute water van de Owia Salt Pond.

Het eiland is eveneens het vertrekpunt voor een reis naar de Grenadines, een keten van 32 eilandjes die samen een 72 kilometer lange boog vormen. Watersportliefhebbers zullen merken dat de tropische zee een uitdaging vormt voor windsurfers en een paradijs is voor duikers en snorkelaars, die de steile rotswanden en koraalriffen kunnen verkennen.