De magische hoogtepunten van Peru
Peru biedt voor elk soort reiziger mogelijkheden. de variatie in landschap is divers. Van tot de hemel reikende Andes bergtoppen met oude Inca dorpen tot aan woestijnen en de groene jungle van de Amazone. Dus als je een actieve ontdekkingsreiziger bent of een cultuurliefhebber. Een rondreis Peru heeft voor iedereen wat te bieden. Het gevarieerde en toch compacte Peru zal je zintuigen overweldigen: van adembenemende landschappen, ongekende rijke cultuur, UNESCO cultureel erfgoed en folklore tot bruisende markten, lokaal handwerk en exotische smaaksensaties.

Vind de ideale rondreis Peru met een keuze uit steden, stranden, valleien, bergen, rivieren, meren en de Amazone. Ontdek hoogtepunten zoals Cusco, Puno, Machu Pichu, Nazca, Lake Titicaca, de Amazone en nog veel meer…

Het land van de Inca’s.
Het Spaanstalige Peru (ook wel het “land van de Inca’s” genoemd) is één van de meest populaire bestemmingen in Zuid-Amerika. Dit is niet voor niets, want Peru heeft vele hoogtepunten voor zowel natuurliefhebbers, hikers, avonturiers en alle reizigers die geïnteresseerd zijn in een fascinerende cultuur en in de magnifieke bewijzen van de Inca aanwezigheid.

De bevolking bestaat veelal uit indianen welke leven volgens de traditionele manier. Het straatbeeld op de vele markten in dorpjes en steden wordt bepaald door de grote hoeveelheid lama’s, begeleid door indianen gekleed in kleurrijke poncho’s. De grotere steden hebben nog duidelijk het beeld van vroegere Spaanse bezetting, met vele authentieke koloniale gebouwen.

Een bezoek aan Peru is niet compleet zonder een bezoek aan de “heilige vallei” (sacred valley) van de Inca’s. De vallei begint ongeveer in Cuzco en strekt zich uit tot aan de wereldberoemde Machu Picchu. Deze in 1911 ontdekte oude Incastad was het vroegere hart van het almachtige Inca rijk. Deze mysterieuze ruïnes zijn omgeven door een buitengewoon mooi stuk van het Andes gebergte, en zijn ofwel bereikbaar per trein door de vallei, ofwel door middel van een hiking (de beroemde Inca-trail).

Het Peruaanse Andes gebergte is een van de mooiste en meest toegankelijke deel van de Andes in Zuid-Amerika. De Cordillera Blanca is zeer populair onder trekkers en bergbeklimmers. Vele van de met sneeuw en gletsjers bedekte bergtoppen zijn meer dan 5000 meter hoog en de hoge gebieden zijn het leefgebied van zeldzame diersoorten. De meest bekende is de Condor, met een reikwijdte van meer dan 3 meter en een gewicht van boven de 10 kg. Hiermee is de Condor de grootste vliegende vogel ter wereld.

Bijna de helft van Peru wordt bestreken door de zeer indrukwekkende Amazone. Dit gigantische regenwoud is eigenlijk alleen goed bereikbaar per vliegtuig of per boot. De tocht per boot is een spectaculaire ervaring maar duurt vaak vele weken. Een stuk sneller en raadzaam is de tocht per vliegtuig naar de omgeving van Puerto Maldonado (gelegen midden in de jungle dicht bij de grens van Bolivia en Brazilië). In deze omgeving kunt u prachtige lodges vinden. Hiervandaan kan het immense regenwoud ten volle worden ontdekt en bewonderd.

De kuststrook (aan de Grote Oceaan) bestaat grotendeels uit woestijn. De hoofdstad Lima is totaal omgeven door rotsen en zand. De rivieren welke vanuit de Andes naar de Grote Oceaan stromen hebben diverse oases doen ontstaan. Vanuit de kustplaats Paracas kunt u een prachtige boottocht maken naar de Ballestas eilanden. Op deze unieke beschermde eilandengroep (ook wel de “Galápagos van Peru” genoemd) zult u van dichtbij worden aangestaard door een enorme kolonie zeehonden en zeeleeuwen. Daarnaast leven er ongekend veel soorten vogels in dit prachtige gebied.

Cusco
Cusco wordt ook wel de navel van de aarde genoemd. Centraal ligt hier Plaza de Armas een fraai plein dat omringd is door monumentale gebouwen. Buiten Cusco liggen verschillende oude Inca ruïnes zoals: Quenko, Puca Pucara en Tambo Machay. Ook zal Cusco het vertrekpunt zijn voor de beroemde Inca Trail naar de tempels van Machu Pichu hoog gelegen in de Andes. Als je de beroemde Inca trail wilt lopen naar Machu Picchu, de meest spectaculaire Inca ruïne van Zuid Amerika die pas in 1911 werd ontdekt, zorg dan dat je dat ruim van te voren reserveert. De tocht zelf, die vier dagen duurt, voert door een combinatie van ruig berglandschap en subtropische jungle en is best pittig. Slapen doe je in een tent en voor eten wordt gezorgd. Je komt langs acht andere ruïnes van de Inca’s zoals Huinay Huiyana. Uiteindelijk na vier dagen klauteren zie je in het dal Machu Picchu liggen.

Per treintje en bus kom je weer terug in Cusco waar je de bus neemt naar Arequipa, Peru’s tweede stad. In deze prachtige‘witte’ stad vind je veel koloniale gebouwen en het geheimzinnige Cathalina klooster. Arequipa is ook het vertrekpunt voor een tocht door Colca Canyon een honderd kilometer lange en vier kilometer diepe Canyon waar je de majestueuze Andescondor kunt zien.