Ga op reis naar China en ontdek wat een prachtig land China is. Bezoek in de Verboden Stad Beijing het plein van de Hemelse Vrede, de Chinese Muur en het terracotta leger in Xian. Reis verder naar de prachtige en grillige rotsformaties van Guilin en bezoek de steden Hangzhou en Suzhou. Een vakantie China toont u een indrukwekkende wereld die compleet anders is dan de onze.

Het land van de eeuwenoude Grote Muur, rode lampionnen, een miljoenenbevolking en sprookjesachtige bouwwerken. De keizerlijke invloeden zijn door het hele land zichtbaar. Vooral de Verboden Stad en de Hemelse Tempel zijn erg bijzonder. Ook qua natuur is China enorm veelzijdig. Tropische regenwouden, bergen, verlaten woestijnlandschappen en futuristische skylines, China heeft het allemaal! Voor de echte cultuurliefhebbers is de hoofdstad Beijing the place to be. Je vindt er prachtige tempels, eeuwenoude wijkjes. Wie aan het stadsleven wil ontsnappen, kan onder andere in de provincie Yunnan de natuur in duiken of een tocht over de machtige Himalaya maken. De honderden lampionnen die het straatbeeld van China typeren, de mysterieuze bouwwerken en de beeldschone landschappen maken China tot een sprookjesachtig en prachtig land!

De grote muur, het terracottaleger en de heiligste  berg, 16dgn,  avontuurlijke reis vanuit hotels en guesthouses

De ideale kennismaking met China. Tijdens deze korte avontuurlijke reis door China wandelt u over een fraai gedeelte de Chinese muur, je bezoekt de steden Beijing, Chengde en Xi’an en beklimt de heilige berg Huashan.

Beijing, de Muur, bergen en kleurrijke volken, 26 dgn,avontuurlijke reis vanuit hotels en guesthouses

Avontuurlijke reis door de mooiste streken van Zuid-China: de Tiger Leaping Gorge, het boeddhistische Zhongdian, de kalkbergen van Guilin en de duizelingwekkende rijstterrassen van Longsheng. Tevens verblijven wij bij de muur en beleven de muur op een intense manier. Aan het einde van de reis ontspannen wij in Yangshuo, een klein toeristisch dorp met een bijzondere ligging tussen het kastgebergte. De reis wordt afgesloten in Hong Kong. Een bijzondere actieve en afwisselende reis.

Marco Polo achterna

Deze reis van ruim vijfduizend kilometer door het machtige China is een aaneenschakeling van adembenemende ervaringen. Je krijgt de Verboden Stad te zien en de Chinese muur, het befaamde terracotta leger, oude boeddhistische monumenten en prachtige musea. Maar je ziet ook het dagelijks leven van de Chinezen op marktjes, tijdens treinreizen en tijdens fietstochten op het platteland. Je reist door vlaktes en gebergten en komt in het gebied van de kleurrijke minderheden rond Dali en niet te vergeten in het prachtige karstlandschap van Zuid-China, waar grillige rotsen en groene rijstvelden een van de mooiste landschappen op aarde vormen.

Treinen en tropisch winterstrand China – cultuur & strand

Ontdek de tegenstellingen van China in de winter; reis van een sprookjesachtig wit besneeuwd Beijing tot aan tropische stranden in op Hainan Eiland. Geniet van paleizen en tempels in de hoofdstad Beijing en maak een wandeling over de Chinese Muur. Bewonder de oude ommuurde stad van Pingyao die niet voor niets door de Unesco uitgeroepen is tot Cultureel Werelderfgoed. Verbaas je over het enorme terracotta leger dat de grafheuvel van een oude keizer bewaakt en aanschouw het leven vanuit een rustiek theehuis. Smullen zul je zeker van diverse exotische maaltijden. Je reis wordt afgesloten met verblijf in een resort van het tropische eiland Hainan.