Singapore, het hart van Azië, combineert het beste dat Oost en West te bieden hebben. Toen Sir Stamford Raffles Singapore in 1819 voor de Britse Oost Indische Compagnie stichtte was het niet meer dan een vochtig moerasachtig eiland dat bewoond werd door een handvol vissers en zogenaamde zee zigeuners. Vandaag de dag is Singapore een bruisende stad met wolkenkrabbers en elegante boulevards ” versierd ” met groen en kleurrijke bloemen; vandaar de bijnaam “the Garden City “. Het is verder een afspeigeling van een westerse stad “geplant” in Azie. (sigarettenpeukjes op straat gooien kan u een boete van S$ 500.00 kosten ….. en ter plaatse te betalen). De stadstaat Singapore is ongeveer zo groot als provincie Utrecht met een bevolking van ca. 2.5 miljoen, waarvan 80% Chinees en de rest van Indiase en Maleise afkomst. De haven is uiterst modern met een container haven, de een na grootste ter wereld. Cruiseschepen die alle landen in Zuid-oost Azie aandoen hebben hier hun basis. Een bezoek aan Singapore van twee of drie dagen (om te acclimatiseren en uit te rusten van uw lange vlucht uit Europe) is zeker aan te bevelen.

Singapore. Wat te zien en te doen
De stad is niet alleen “een shoppers paradise ” maar ook de plaats om uw culinaire kennis in praktijk te brengen.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten:
Standbeeld Sir Stamford Raffles: Het originele bronzen beeld van de stichter van Singapore staat voor het Victoria Theatre. Een replica staat op North Boat Quay.

Raffles hotel: Een van de meest beroemde hotels van de wereld, waar filmsterren, koninklijke hoogheden, wereldleiders en schrijvers te gast zijn geweest. De echte Singapore Sling moet u hier proeven.

Chinatown: In de nauwe straatjes, vele winkelcentra en restaurants leven de beeldhouwers, calligraphers, winkeliers en trishaw fietsers. Een wierrookgeur, afkomstig uit de tempels, is constant aanwezig. Hoewel een groot gedeelte van Chinatown nu gerestaureerd is, leven de oude tradities nog steeds voort.

Changi Village: Het relaxte deel van Singapore. Vissen en zonnebaden zijn populaire bezigheden op de schone stranden. In het dorp zelf kan tegen lage prijzen gewinkeld worden. Verse vis is erg populair.

Holland Village: Hier heerst nog een echt dorpsgevoel met de markt en winkelcentra waar alles te koop is, van bezems tot antiek.

Boat Quay: de plek om ‘s avonds te eten of uit te gaan

Eten & drinken
In Singapore kunt u genieten van alle soorten Westers en Orientaal eten, niet alleen in deftige airconditioned restaurants en internationale hotels, maar u kunt ook in de openlucht restaurants aanschuiven bij een van de tafeltjes temidden van de lokale bevolking. Wees gerust. Het is overal schoon.

Fooien
Geen noodzaak, service is inbegrepen.

Geld
1 Singapore dollar is ca. eur 0,5

Gezondheid
speciale inentingen niet nodig.

Kleding
lichte zomerkleding, informeel.

Klimaat
28 tot 32 graden Celcius het hele jaar door. Een prettige afkoeling in de avonden.

Paspoort
minimum 6 maanden geldig. Visum – niet vereist.

Taal
Engels, Mandarijn, Maleis.

Vliegduur
ca 12 tot 13 uur non (stop vlucht Amsterdam naar Singapore) zie vluchtgegevens om evt ene vliegticket te boeken

Voltage
220 volt