Vakantie Thailand

Vakantie Thailand opties

Dit Zuidoost-Aziatische koninkrijk heeft een rijke cultuur, een vriendelijke bevolking en een erg aantrekkelijk klimaat. Het veelzijdige land kan je van alle vakantiewensen voorzien. Het is een geschikte bestemming als je een natuur- of cultuurliefhebber bent, maar het is ook een ideale locatie als je van winkelen, lekker eten en uitgaan houdt. Geniet er bijvoorbeeld van een zonnige en zorgeloze vakantie aan de talloze prachtige stranden in het zuidelijke deel van het land, of bewonder de rijkelijk versierde tempels en bruisende markten in grote steden als Bangkok en Chiang Mai.

Thailandspecialist

Vakantie Thailand cultuur en tradities

De Thaise cultuur kenmerkt zich onder andere door zijn gastvrijheid. Gedurende een vakantie in Thailand zul je dan ook door veel mensen met een glimlach worden benaderd. Verder is ook het boeddhisme een zeer belangrijk onderdeel van de cultuur. Overal in het land staan mooi versierde tempels. Veel van deze gebedsplaatsen zijn geliefde trekpleisters onder toeristen. Zo bezoeken talloze vakantiegangers bijvoorbeeld Wat Phra Kaew (Tempel van de Emerald Boeddha). Dit is de heiligste tempel in het land. Ook de liggende Boeddha in What Pho, Thailands grootste tempelcomplex, trekt jaarlijks veel bezoekers. Beide gebedslocaties zijn te vinden in de hoofdstad Bangkok.

Hieronder vind je diverse scherp geprijsde reizen Thailand die wij deze week met zorg hebben geselecteerd. Een groepsreis, een kant en klare individuele reis en een op maat te stellen Thailand vakantie. Pak nu je kans en bespaar door op het juiste moment te boeken voor later.

Een vakantie in Thailand staat ook garant voor lekker eten. De exotische Thaise keuken wordt over de hele wereld geprezen. Het is niet alleen een unieke mix van smaken en ingredi├źnten, maar ook van culturen. Vooral Chinese en Indische invloeden zijn sterk vertegenwoordigd in de Thaise keuken. Elke grote regio kent bovendien zijn eigen, unieke gerechten. Enkele maaltijden die je niet mag missen tijdens een vakantie in Thailand zijn bijvoorbeeld de groene curry, de pittige Som Tam papaja salade en Kaeng Ho (soep met bamboescheuten). Combineer deze gerechten bijvoorbeeld met een verfrissende Thaise ijsthee of vers geperste vruchtensap.