cruisereis-middellandsezee

Cruisereizen

Steeds meer mensen willen de luxe van een cruisereis ondervinden. Varen van land naar land of van eiland naar eiland. Een cruisereis in de Middelandse Zee of het Caribisch gebied. Tot op uw wenken bediend worden en al varend de mooiste plekjes op deze wereld zien. Waren cruisereizen enkele jaren geleden nog onbetaalbaar! Tegenwoordig kun je een cruise ondernemen voor een juiste prijs kwaliteit verhouding.

Cruisereizen imago

Het suffe en stoffige imago kleeft allang niet meer aan cruisevakanties zijn voor iedereen, overal (echt niet alleen in de Caribbean) en het hele jaar door. Cruisevakanties in de winter blijken namelijk ook enorm populair.

Costa Cruises zag het aantal Nederlandse cruisegangers deze winter ruim verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. Wintercruises waren afgelopen kerstvakantie populairder dan ooit.  Kennelijk willen we massaal de Nederlandse kou ontvluchten.

Uit recent onderzoek blijkt dat momenteel met name cruises in het Middellandse  Zeegebied enorm goed scoren. Niet alleen het milde klimaat draagt hier aan bij, ook zijn de  de toeristische attracties in dit gebied in de winter een stuk minder druk.

Maar het Middellandse Zeegebied wint het nog steeds niet van Dubai. Door de combinatie van shoppen en de mogelijkheid om de Verenigde Arabische Emiraten te ontdekken blijft dit de meest populaire cruisebestemming onder Nederlandse vakantiegangers.

Opvallend is dat de Caribbean niet langer een bestemming is voor enkel gezinnen of oudere mensen, ook jonge stellen weten steeds vaker de weg naar deze cruisevakanties te vinden.