vakantie Jordanië

Vakantie Jordanië opties

Jordanië is een piepklein koninkrijk in het Midden-Oosten, dat bij vele reizigers tot de verbeelding spreekt. Heel wat bijbelverhalen speelden zich hier af, de kruisvaarders beten er in het zand en het was het strijdtoneel van Lawrence Of Arabia. De bezienswaardigheden in Jordanië zijn spectaculair en het is er nooit overdreven druk. Zo is er het wereldwonder Petra, een eeuwenoude stad uitgehakt in woestijnrotsen en enkel bereikbaar via een smalle kloof. Hierdoor was de stad eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld.

Groepsreis
12/15/18/21/24 dagen
Groepsreis
Privereis
12/16/18/21/24 dagen
Privereis
Reizen met kinderen
12/15/18/21/24 dagen
Reizen met kinderen

Jordanië hoogtepunten

Bezoek de antieke Romeinse stad Jerash en wereldwonder Petra, overnacht in de magische Wadi Rum woestijn, dobber in de Dode Zee en duik in de rijke onderwaterwereld van Aqaba tijdens een rondreis vanuit luxe accommodaties.

Wandelen door Jordanië

Maak kennis met Jordanië en wandel door woestijnvalleien, moerassen en langs de oevers van de Dode Zee. Bewonder de oogverblindende kleuren en formaties van de historische stad Petra, wandel over geplaveide straten, langs zuilen en tempels in de Romeinse stad Jerash.

Jordanië heeft echter nog veel meer te bieden. Denk maar aan Wadi Rum, één van de mooiste woestijngebieden ter wereld én de plaats waar Lawrence of Arabia deelnam aan de Arabische opstand. Verder is er ook de hoofdstad Amman, de bruisende badplaats Aqaba of Jerash, de best bewaarde Romeinse stad buiten Italië. Keer vooral niet naar huis zonder eens te zwemmen, of beter te drijven, in de Dode Zee. Jordanië is een gastvrij en vooral adembenemend land, dat u moet gezien hebben! Jordanie is enorm gevarieerd. Honderden tempels en schatkamers gehouwen uit de rotsen, die bij zonsondergang oranje, rood en bruin kleuren. De verborgen stad Petra zorgt voor een sprookjesachtig schouwspel.

Ga naar Jordanie Specialist