In het noordoosten van Afrika ligt Egypte. Het land ligt aan de Rode Zee, heeft een warm klimaat én verschillende bezienswaardigheden uit de oudheid. Dat maakt een vakantie naar Egypte een goede keuze voor wie houdt van duiken, snorkelen en cultuur snuiven. Het land kent enkele grote steden, zoals Caïro en Alexandrië. Qua landschap is Egypte onherbergzaam te noemen: grote delen van het land bestaan uit de Sahara, waarin vruchtbare en groene valleien te vinden zijn rondom de rivier de Nijl. Langs de kust liggen enkele badplaatsen die toegang bieden tot de rijke Rode Zee.

Een vakantie Egypte biedt voor ieder wat wils. Een heerlijk klimaat, een fantastische onderwaterwereld en een rijk verleden. In het eeuwenoude Egypte kun je ontspannen op parelwitte stranden, de indrukwekkende piramides bezoeken of een cruise maken op de rivier de Nijl.

Rondreis of strandvakantie Egypte
Maak kennis met Egypte en maak een rondreis langs de bekende plaatsen langs de Nijl: Cairo, Luxor, Aswan en niet te vergeten Abu Simbel. Of u kiest voor volop zon aan de Rode Zee of de Golf van Taba. Plaatsen als Hurghada, Sharm el Sheik, Taba en waar het voor een zon/strandvakantie uitstekend vertoeven is en die zowel voor de rustzoeker als de actieve watersporter veel te bieden heeft.

Egypte en cultuur
Een vakantie naar Egypte biedt de kans om de moderne en klassieke Egyptische cultuur te ervaren. In het binnenland, langs de Nijl, liggen talloze ruïnes van piramides en andere grafmonumenten, zoals de bekende sfinx. Wie voor het eerst naast een piramide staat, kan zich nauwelijks voorstellen dat dit bouwwerk duizenden jaren geleden gebouwd is, zonder moderne techniek en machines. De moderne Egyptische cultuur en keuken bestaan uit een mengeling van mediterrane, Afrikaanse, inheemse en ook westerse invloeden.

Winkelen en uitgaan in Egypte
Grote badplaatsen als Hurghada en Sharm-el-Sheikh aan de Rode Zee bieden een toerist op vakantie in Egypte genoeg vertier. Cafés en clubs zijn hier tot laat in de avond geopend, waardoor je kunt genieten van het warme Egyptische klimaat. Voor wie houdt van winkelen heeft het land ook genoeg te bieden. In de badplaatsen langs de Rode Zee vind je kramen en toeristenwinkels; in de grote steden zijn moderne modehuizen en malls te vinden, maar je kunt er natuurlijk ook traditionele Afrikaanse en Egyptische producten krijgen. Typisch Egyptisch en een leuk souvenir is thee van hibiscus, het nationale drankje.

Eten en drinken in Egypte
De Egyptische keuken kenmerkt zich door eenvoud en inventiviteit. Grote delen van het land zijn immers niet erg vruchtbaar, waardoor de Egyptische keuken vooral creatief moet zijn. Egyptenaren eten graag bonen, bijvoorbeeld als ontbijt, en zijn dol op smaken als citroen en komijn. Probeer ook de echt Egyptische fatir eens, een soort pizza die zowel zoet (met noten en honing) als hartig (met olijven, vlees en kaas) gevuld kan worden. Een traditionele maaltijd in Egypte begint met mezze, gemaakt van bijvoorbeeld aubergines en sluit af met zoet gebak, bijvoorbeeld met kaneel, amandelen en warme melk. Deze traditionele gerechten kun je tijdens je vakantie in Egypte op elke straathoek vinden.

Ga naar Goedkope Nijlcruises Egypte

Rode Zee

Op het vasteland van Egypte zijn weliswaar niet zoveel dieren te spotten, maar de
onderwaterwereld van de Rode Zee is een rijk dierenparadijs. De kust langs de Rode Zee dankt zijn bekendheid aan de koraalriffen die zich net onder het wateroppervlak bevinden. Het is een geweldige plek voor
duik- en snorkelliefhebbers! Je kan hier veel bijzondere onderwaterdieren spotten, zoals dolfijnen, haaien, roggen, schildpadden en allerlei gekleurde vissen.