Vakantie Cambodja

Vakantie Cambodja opties

Een vakantie Cambodja zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten. Naast het prachtige landschap, schitterende tempels en heerlijke stranden heeft Cambodja een aantal bezienswaardigheden die betrekking hebben op het donkere verleden uit de jaren 70. Geconfronteerd met gruwelijkheden uit het Pol Pot bewind is een rondreis Cambodja een combinatie tussen schoonheid en besef.

Groepsreis Cambodja Vietnam
22 dagen
Groepsreis Cambodja
Privereis Cambodja combinatie Laos
19 dagen
Privereis Cambodja
Reizen met kinderen Cambodja Vietnam Thailand
21 dagen
Rondreis Cambodja

De tempels van Angkor What

Cambodja is vooral bekend vanwege één van de meest indrukwekkende gebouwencomplexen van heel de wereld: de tempels van Angkor. Deze hindoeïstische tempelstad ligt verscholen in het oerwoud en overtreft ieder sprookje. De tempel is inmiddels het nationale symbool van Cambodja geworden. Voor avonturiers is een trekking door het Bokor National Park een echte aanrader. Er wonen veel wilde olifanten en tijgers, dus wees op je hoede! Cambodja biedt naast de nodige portie avontuur ook de mogelijkheid om lekker te relaxen aan één van de stranden van Sihanoukville. Ook hier geld het cliché van een paradijselijk blauwe zee en parelwitte stranden. Cambodja is een land dat nog niet platgelopen wordt door het massatoerisme. Dit maakt het samen met de bijzondere bezienswaardigheden en prachtige natuur een land dat je gezien moet hebben!

Groepsreizen en individuele reizen Cambodja

Een rondreis Cambodja wordt vaak gecombineerd met LaosVietnam of Thailand. Het land biedt echter voldoende mogelijkheden om alleen te bezoeken. Het tempelcomplex Angor What is het absolute hoogtepunt van Cambodja. Deze indrukwekkende ruines behoren volgens velen tot een van de zeven wereldwonderen. De meeste tempels dienden als paleizen en gebedsruimtes. De midden in de jungle gelegen tempels waren door woudreuzen en bebossing overwoekerd en zijn bij ontdekking zichtbaar gemaakt. Een aantal tempels zijn dit nog steeds en zorgen voor een indrukwekkend plaatje. Naast Anchor What biedt Cambodja zo veel meer. Vaar per boot de Mekong rivier met haar zoetwater dolfijnen over, ontdek lokale primitieve dorpjes midden in de jungle en reis per boot over het Tonle Sap meer en zie hoe hier geleefd wordt. Ga op in de chaos van de hoofdstad Phnom Pneng en kom tot rust aan de stranden van de badplaats Sihanoukville.

Een vakantie Cambodja toont u de schoonheid van het land. Denk daarbij aan zoals het hierboven genoemde prachtige tempelcomplex Ankor wat, de prachtige Mekong Delta en het berglandschap in het Oosten. Naast deze indrukwekkende bezienswaardigheden kunt u ook de Killing Fields en de Tual Sleng gevangenis bezoeken. Geheel vrijwillig natuurlijk want niet iedereen zit hier op te wachten. Een rondreis Cambodja kan dus gevarieerd zijn. Zo krijgt u een duidelijk beeld van het land in combinatie met de geschiedenis.

Cambodja ideaal ontdekkingsland

Cambodja is zoals gezegd een adembenemend land om doorheen te reizen. Daarnaast zult u de nieuwsgierige en vriendelijke Cambodjanen in uw hart nemen. Een afsluiter van een rondreis Cambodja is meestal een verblijf aan één van de stranden zoals die van Sihanoukville. De ideale mix voor een vakantie vindt u in Cambodja.

Op zoek naar een rondreis Cambodja? Ga dan naar Rondreiskoning Cambodja