safari Zambia

Door haar schoonheid en gevoel van eindeloze ruimte ervaart u in Zambia de ondefinieerbare Afrikaanse essentie waardoor Zambia ook wel wordt omschreven als ‘het echte Afrika’. Zambia is een bestemming die niet als eerste bij iemand opkomt wanneer een reisavontuur naar Afrika wordt overwogen. Het is een betrekkelijk onbekend land waar nog maar weinig mensen geweest zijn. En dat is precies waarom het zo aanspreekt. De toeristische infrastructuur is zo kleinschalig opgezet, dat je niet anders kunt dan je wanen in een paradijs waar je als bezoeker het allerbelangrijkste bent. Dit, gecombineerd met de passie voor de bush van de safarioperators en hun persoonlijke benadering maakt een verblijf in Zambia tot een onvergetelijk avontuur.

In Zambia kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Victoria Falls en het South Luangwa National Park, één van de mooiste parken van Zuidelijk Afrika. Het South Luangwa National Park is bijna 9000 km2 groot en is een van de mooiste parken van Zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat uit een combinatie van savannen en een aantal open vlakten waar soms overstromingen plaatsvinden. Hier komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor. Naast olifanten, buffels en zebra’s kunt u hier hartebeesten, leeuwen, luipaarden, kudu’s, puku’s en de zeldzame wilde honden vinden. Levensader van het gebied vormt de Luangwa-rivier. Het park is een van de weinige plekken in Afrika waar u ’s avonds een nightdrive kunt maken, waarbij u op zoek gaat naar luipaarden en andere dieren die ’s nachts actief zijn. Vanaf prachtig gelegen lodges aan de Luangwa-rivier zijn ook gamewalks mogelijk, waarbij u onder leiding van een gids te voet op zoek gaat naar het wild.

Een typische dag in de Zambiaanse bush
U wordt vroeg wakker gemaakt voor een licht ontbijt. Bij het krieken van de dag, omringd door de exotische geluiden van de bush kunt u ofwel een gamewalk maken met een ervaren, Engelssprekende ranger, ofwel in uw 4WD met de andere gasten van de lodge op gamedrive gaan. Zo rond een uur of half elf komt u terug bij uw lodge, waar een hartige brunch voor u klaarstaat. U heeft enkele uren om uzelf te ontspannen met een duik in het zwembad of met een korte siësta, voordat de middagthee voor u klaar wordt gezet. Zo rond vier uur vertrekt u voor een tweede gamedrive, waarbij ook een schijnwerper meegaat zodat u ook in het donker de dieren te kunnen spotten. Als u zo rond zevenen weer terug bent kunt u zich opfrissen voordat het driegangen diner wordt geserveerd. Bij het kampvuur kunt u uw avonturen van deze dag nog even de revue laten passeren voordat u zich terugtrekt in uw chalet voor een welverdiende nachtrust.