Bangkok Thailand

Bangkok is zowel de moderne hoofdstad als centrum van oude Thaise cultuur, zoals het Koninklijk Paleis en vele tempels. Door de Thai wordt de stad Krung Thep genoemd: de Stad der Engelen.

De levendige stad Bangkok

Je kunt fraaie bezienswaardigheden als het Grand Palace of één van de vele tempels bekijken. En wat denk je van een unieke fietstocht over rustige paden langs groene kanaaltjes die je leiden door het pittoreske Bangkok van 30 jaar geleden?

Bangkok is een stad vol tegenstellingen en wellicht daardoor zo aantrekkelijk. Zo zul je naast een supermodern winkelcomplex, kleine eetstalletjes vinden waar je typische Thaise snacks kunt kopen.

‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid. Op de ‘night market’ op Khao San Road kun je rondslenteren en in de omgeving zijn goede restaurantjes met Thaise gerechten te vinden.

Je vindt er massagesalons, barretjes en veel (straat)winkeltjes. Ook staat Bangkok bezaait met prachtige tempels.

Wij vinden het altijd heerlijk om gewoon op een krukje bij een van de verkopers op straat te gaan zitten en een bakje Pad Thai noodles, een gestoomde maïskolf, of een heerlijk vleesspiesje te nuttigen; terwijl het avondleven aan ons voorbijtrekt.