Chiang Mai Thailand

Chiang Mai, ‘de roos van het noorden’, wijkt af van alle andere grote Thaise steden. Binnen het ommuurde historische gedeelte hangt een gemoedelijke sfeer waar je je geen moment verveelt.

Bezienswaardigheden Chiang Mai

De bekendste tempel van Chiang Mai is de Wat Phra Doi Suthep, gelegen op de Doi Suthep berg ten westen van de stad. Het uitzicht over de stad Chiang Mai is prachtig vanaf het terras van de tempel.

Deze moderne hoofdstad gelegen in een vruchtbare vallei kent zijn eigen festivals, dansen, dialect en keuken.

Bezoek in het ommuurde centrum de eeuwenoude wats met hun gouden daken. Veel van de tempels worden nog steeds door boeddhistische monniken gebruikt.

Verder staat Chiang Mai bekend om haar markten. De zondagsmarkt, waar je naar hartenlust kunt afdingen en souvenirs kunt inslaan en de night bazaar, waar wij de lekkerste verse vis van een bananenblad aten en de dag afsloten met een heerlijke massage onder een heldere sterrenhemel.

Natuurlijk is Chiang Mai ook de perfecte uitvalsbasis voor prachtige trekkingen in de omgeving.

Wil je thuis nagenieten van de heerlijke Thaise keuken? Kies dan voor de kookcursus in Chiang Mai waar je de fijne kneepjes leert om zelf die overheerlijke curry, soep of snack leert te bereiden.