Chiang Rai Thailand

Chiang Rai is een gezellig tempelstadje in de zogenaamde ‘Gouden Driehoek’ van Thailand. Het is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de noordelijke provincie met dezelfde naam. Het ongerepte achterland van Chiang Rai is de thuisbasis van bijzondere culturen en weelderige natuur.

Bezienswaardigheden Chiang Rai

Chiang Rai zelf is zeker ook de moeite van een bezoek waard. Er zijn verschillende bijzondere tempels zoals de Wat Phra Kaew en de Wat Phra Singh en elke avond is er een nachtmarkt waar bergvolkeren uit de omgeving hun handwerken en sieraden verkopen.

De meest in het oog springende tempel is zeker de witte tempel waar Chiang Rai bekend om staat: Wat Rong Khun. De combinatie van de traditionele en moderne architectuur is absoluut een van de hoogtepunten van Thailand.

De vrij nieuwe boeddhistische tempel uit 1997, ligt even buiten de stad en is ontworpen door architect Chalermchai Kositpipat. Hij combineert traditionele en moderne architectuur in de tempel. Het tempelcomplex is nog niet af en gedacht wordt dat het nog wel tot 2070 kan duren voordat de hele bouw is volbracht.

Verbaas je over de vele details aan de buitenkant van de tempel. De één nog vreemder dan de ander. Het plafond aan de binnenkant van de tempel is beschilderd met Disney-figuren, filmpersonages, George Bush en de instortende torens van het World Trade Center. Een bijzonder tafereel.

Tijdens je bezoek aan de tempel kun je zien hoe druk de arbeiders bezig zijn met de verdere constructie van complex. Je zult versteld staan van het monnikenwerk dat gedaan moet worden om deze prachtige tempel te voltooien. Het breken van de kleine spiegeltjes in het juiste formaat om deze als mozaïek op de tempelstructuren te plakken, het telkens over moeten schilderen van de witte muren en het vegen van de vloer. Erg indrukwekkend om te zien.