Hua Hin Thailand

Hua Hin is een heerlijke stop op weg naar het zuiden. Een mix van strand, palmbomen, trendy restaurants, luxe hotels en traditionele markten. Kortom, zon en zee met een hippe vibe.

De Thaise badplaats Hua Hin

De badplaats was altijd al een geliefd zomerverblijf van de Thaise koninklijke familie en is tegenwoordig een populaire plek voor rijke Thai en expats die even de hectiek en de warmte van Bangkok willen ontvluchten.

Zoek een rustig plekje op het brede kilometerslange zandstrand en neem een relaxdag. Je kunt natuurlijk ook een strandwandeling maken of op ontdekking gaan in en rondom de stad. In ieder geval moet je ’s avonds naar de gezellige nachtmarkt, een waar Thai streetfood walhalla.

Het historische treinstation van Hua Hin is gebouwd in Victoriaanse stijl en is een kijkje absoluut waard, zelfs als je niet met de trein reist. Neem vervolgens een songthaew of taxi naar het Maruekhathaiyawan paleis. Het werd in 1923 voor koning Rama VI gebouwd aan het strand tussen Hua Hin en Cha am en is volledig opgetrokken uit teakhout.

Strijk ook even neer in Khao Takiap in het zuiden van Hua Hin. Hier vind je een metershoge gouden Boeddha die uitkijkt over zee. Bovenop de heuvel erachter, pronkt de Wat Khao Takiap tempel.

Je zou ook een bezoek kunnen brengen aan de mystieke Phraya Nakhon grot, op drie kwartier rijden naar het zuiden. Verborgen in de grot vind je een paviljoen dat sprookjesachtig verlicht wordt door een natuurlijke opening bovenin de rotswand.

Vanuit Hua Hin ga je op pad naar het Kui Buri Nationaal Park. Dit groene reservaat staat bekend als de beste plek om wilde olifanten in Thailand te spotten. Met de geboorte van zeven tot acht kalfjes per jaar groeit de dikhuidenpopulatie gestaag. Ga mee op safari. De kans dat je olifanten ziet is aanzienlijk. Ook andere wilde dieren zoals de indiase bizon (gaur) en de neushoorvogel worden regelmatig gespot.