Vakantie Koh Samui

Op het eiland Koh Samui hangt een tropische sfeer. Het is een goede plek om te genieten van het goede leven. Naast prachtige stranden zijn er ook culturele bezienswaardigheden.

Begin jaren ’70 kwamen de eerste backpackers naar dit schitterende eiland. Tot dan toe leefde de lokale bevolking vooral van de visserij en de kokospalmplantages.

Tegenwoordig worden er nog steeds 2 miljoen kokosnoten per maand naar het vaste land vervoerd, maar toerisme is de grootste bron van inkomen.

Omdat de infrastructuur op het eiland prima in orde is, kun je het eiland per scooter verkennen. De rondweg om het eiland is goed begaanbaar en de bewegwijzering is duidelijk.

Een duik in de helderblauwe zee bij Laem Sed en Tong Takien is zeker de moeite waard, want de koraalriffen zijn hier fantastisch.

Verder zijn de dertig meter hoge watervallen bij Hin Lat en Na Muang, de vlindertuin, de honingboerderij, de grote zittende Boeddha, de kruidentuin in Ban Makam erg leuke uitstapjes.

Mocht je nog op zoek zijn naar een kleinigheidje voor de thuisblijvers dan is het heerlijk shoppen in de hoofdstad Na Thon.

Je kunt langs de vele winkeltjes struinen, op zoek naar die leuke souvenir. Eindig je dag in één van de vele restaurants en bars die het stadje kent.