Vakantie Koh Tao

Koh Tao is hét duikeiland van Thailand. Het is een stuk kleiner en knusser dan Koh Pha Ngan en Koh Samui. Alle drie liggen ze in het zuidoosten van Thailand.

Niet alleen de stranden van Koh Tao zijn adembenemend mooi, ook de onderwaterwereld zal je versteld doen staan.

Een ideale plek om een duikcursus te volgen of snorkelend de prachtige onderwaterwereld te verkennen.

Bijzonder koraal en vissen in alle vormen en kleuren doen je beseffen dat je in een klein paradijsje beland bent.

Maak een duik- of snorkeltrip en beleef deze unieke onderwaterwereld van dichtbij. Ook voor de ‘niet-duikers’ is Koh Tao een heerlijk eiland met een schitterend binnenland en idyllische stranden.

In het noordwesten van Koh Tao ligt Koh Nang Yuan, een klein eiland dat ideaal is om te gaan snorkelen. Het strand hier is fenomenaal. Er gaan regelmatig ferries die je er in 15 minuten heen varen. Het eiland is ook vooruitstrevend gezien ze alle plastic bannen. Neem zeker de moeite om naar het viewpoint te klimmen zodat je van bovenaf geniet van het mooie uitzicht. Er ligt een goed pad zodat je ook op je slippers naar boven kunt. Houd wel in je achterhoofd dat het een populaire plek is en het in het hoogseizoen erg druk kan zijn hier.

Natuurlijk zijn wij er zelf ook op uit getrokken met een snorkel. Dit kan ook vanaf de kust, bijvoorbeeld bij Ao Leuk. Als je geluk hebt kun je zeeschildpadden spotten. Koh Tao wordt niet voor niets ook wel schildpaddeneiland genoemd.