Een vliegticket naar Leipzig brengt je naar een hippe studentenstad. Vroeger was Leipzig een belangrijke centrum voor kunst en cultuur. Nog steeds heeft de stad haar invloed niet verloren. Vanuit Amsterdam is het maar één uur vliegen. Je kunt aanvliegen op Leipzig-Halle Airport (LEJ).

Leipzig is een stad met een levendige universiteit, drukke winkelstraatjes zoals de Messehofpassage, een rijk cultureel leven en een grote aantal koffiezaken, restaurants en bars. De stad staat bekend om haar karakteristieke passages en hofjes zoals de Mädler Passage, Königshauspassage, Theaterpassage, Strohsackpassage, de Handelshof en Speck’s Hof. De beroemste kerken zijn de Thomaskirche, bekend door Johann Sebastian Bach en het Thomanerchor, en de Nikolaikirche, bekend door Martin Luther, Bach. Andere bezienswaardigheden zijn het Völkerschlachtdenkmal, de zoo en het Gewandhaus. Leipzig is ook een belangrijke Duitse beursstad. De Leipziger Buchmesse is hier één van de hoogtepunten. Een goedkoop vliegticket Leipzig vind je via De Vakantie Reizen Specialist en met een vliegticketaanbieding kom je naar een gezellige stad met een rijke geschiedenis.

Vliegticket Leipzig

Ben jij op zoek naar goedkope vliegtickets naar Leipzig? Zoek niet verder! De Vakantie Reizen Specialist vergelijkt meer dan duizend vliegticket websites in één zoekopdracht, je hebt dus direct een compleet overzicht van alle vliegticket prijzen. Zo hoef je zelf dus niet alle vliegticket websites apart af te gaan, dit scheelt een hoop zoekwerk. Daarnaast helpen we je graag met het vinden van jouw ideale ticket naar Leipzig, we laten je bijvoorbeeld zien op welke andere dagen het goedkoper is om te vliegen met behulp van onze prijskalenders. Ook kun je onze filters gebruiken om eenvoudig het perfecte vliegticket te vinden.

Ontdek het Duitse Leipzig
Boek een vliegticket naar Leipzig. Deze prachtige Duitse stad uit het voormalige Oost-Duitsland is de 10de grootste stad van het huidige Duitsland. Wanneer je in Leipzig bent, moet je zeker de Thomaskirche, het Mendelssohn huis en het Volkenschlachtdenkmal bezoeken.

1. Thomaskirche
Een van de grootste kerken in Leipzig is de Thomaskirche. Deze kerk is onder klassieke muziek liefhebbers over de hele wereld bekend. Dit is namelijk de plek waar de beroemde Johann Sebastian Bach werkte met het Thomanerchor. Dit is tegenwoordig terug te zien doordat er een beeld van Bach staat aan de zijingang van de kerk.

2. Mendelssohn huis
Naast de componist Johann Sebastian Bach heeft Leipzig ook nog een andere componist voortgebracht. Dit is de beroemde Felix Mendelssohn Bartholdy. In Leipzig kun je het voormalige woonhuis aan de Goldschmidtstraße bezoeken. Het huis is omgetoverd tot een museum wat volledig toegewijd is aan de componist.

3. Volkenschlachtdenkmal
Het Volkenschlachtdenkmal is een groots oorlogsmonument in Leipzig. Het oorlogsmonument is niet gebouwd voor de eerste of tweede wereldoorlog, maar voor de slag bij Leipzig in 1813. Tijdens deze uitputtende slag tegen het leger van Napoleon zijn ongeveer 110.000 doden en gewonden gevallen van beide partijen.