Een roadtrip door Zuid-Afrika is een groot avontuur. Het landschap kenmerkt zich door prachtige berggebieden, bijzondere woestijngronden en tropische vlakten. Er zijn moderne snelwegen in dit land, maar ook onverharde wegen. Toch is het land prima te ontdekken met een huurauto. Tussen de grote steden en de omliggende landen zijn in de meeste gevallen snelwegen. Let op, in Zuid-Afrika moet je links rijden.

Type auto De kans dat je in Zuid-Afrika grote afstanden aflegt is groot. Het is dus aan te raden om een grote auto te huren waarmee je op een comfortabele manier lange afstanden kunt afleggen. Als je er voor kiest om langs onverharde wegen te rijden is het aan te raden om een 4WD auto te huren. Daarnaast is een automaat zeker een goede optie. Het kost misschien iets meer geld, maar levert je wel een voordeel op. Omdat je niet hoeft te schakelen kun je je volledig concentreren op het verkeer. Best handig in een land waarin je niet gewend bent om te rijden.

Vertrek/veiligheid Vertrek vroeg op de dag. Dit omdat het dan nog niet zo warm is. Wegen buiten de bebouwde kom zijn ‘s avonds niet verlicht, waardoor er veel ongelukken gebeuren. Dit is waarom wordt aangeraden om ‘s avonds niet te rijden in Zuid-Afrika. Rijd absoluut niet sneller dan de aangegeven snelheid. Bochten liggen soms verraderlijk slecht. Vanwege veiligheidsredenen is het aan te raden om ramen en deuren te sluiten bij stopplaatsen zoals verkeerslichten.

Tolwegen Op hoofdwegen rondom steden kan het voorkomen dat je langs een tolweg moet rijden. De kosten voor een bepaalde tolweg worden vooraf aangegeven op verkeersborden. Als je een moderne auto huurt, kan het zijn dat je auto over een e-tag beschikt. Dit betekent dat je alleen maar voorbij het juiste poortje hoeft te rijden waarna de slagboom open gaat. Het tolbedrag wordt later via je verhuurbedrijf op je creditcard in rekening gebracht. In de auto hoor je een geluid wanneer je de door de poortjes van de tol rijdt. Hierdoor weet je dat het wordt uitgelezen. Of de afschrijving gelukt is, kun je zien bij het informatiebord bij het tolpoortje. Het is belangrijk om te weten bij welk poortje moet zijn als je moet betalen. Je hebt de keuze uit: een e-tag, creditcard of contant. Niet alle creditcards worden ondersteund, maar VISA en MasterCard wel.

Verzekering Het is aan te raden om het eigen risico helemaal af te dekken. Dit omdat ook kleine ongelukken al heel kostbaar kunnen zijn.

Let op dieren op de weg Let op dieren op wegen in Zuid-Afrika. In de landelijke gebieden komt het regelmatig voor dat schapen en ander vee loslopen.

Bezoek Johannesburg Een stad welke je zeker niet mag missen tijdens je rondreis is Johannesburg. Dit is de grootste stad van Zuid-Afrika. De noordelijke en westelijke voorsteden zijn heuvelachtig, terwijl de oostelijke wijken vaak vlak zijn. Naast de mooie omgeving vind je hier het Nelson Mandela museum.

Regel je huurauto in Nederland In sommige gevallen lijkt het beter om je huurauto ter plekke te regelen, maar dit is niet zo. Vaak kost dit meer geld omdat je nog allerlei verzekeringen moet afsluiten. Dit is de reden waarom je dit beter alvast in Nederland kunt regelen. Op deze manier kun je rustig alles vergelijken en de voorwaarden doorlezen in je eigen taal.

Bespaar geld door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite Wanneer je een auto wilt huren in bijvoorbeeld Kaapstad of Johannesburg, is het de moeite waard om een vergelijkingswebsite te gebruiken. Wij Nederlanders willen natuurlijk de beste optie voor de laagste prijs. Je kunt dit doen door langs te gaan bij verschillende autoverhuurbedrijven, maar het is veel eenvoudiger om hiervoor een vergelijkingswebsite te gebruiken. EasyTerra is zo’n vergelijkingswebsite waarop je eenvoudig en snel alle autoverhuurders in Zuid-Afrika vergelijkt.

Voorwaarden om te mogen rijden in Zuid-Afrika Bij het huren van een auto in Zuid-Afrika kan een internationaal rijbewijs wel verplicht zijn. In de meeste gevallen moet je minimaal 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en moet je meestal 21 jaar of ouder zijn. Daarnaast geldt er een zogenaamde jonge-bestuurderstoeslag voor jongeren onder de 23. Let op, er kan een maximumleeftijd gelden.

Tanken Als je een pompstation ziet tank dan hier. Wanneer je een tankstation overslaat kan het nogal lang duren voordat je een nieuw tankstation tegenkomt. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je bij deze stations alleen cash kunt betalen.

Tot slot: Lees voordat je akkoord gaat met het contract alles nog eens zorgvuldig door. Kloppen de ingevulde data? Staan er medebestuurders genoemd? Heb je alle benodigde verzekeringen? Wanneer je alle bovenstaande tips opvolgt, komt het helemaal goed met het huren van je ideale auto in Zuid-Afrika.

[vc_column][mkdf_button size=”huge” text=”Meer over Autoreizen Zuid Afrika>>” target=”_blank” icon_pack=”” font_weight=”” text_transform=”” hover_type=”” hover_animation=”fill-from-left” link=”https://safari-specialist.nl/safari-zuid-afrika/” color=”#ffffff” hover_background_color=”#59d600″ border_color=”#59d600″ hover_border_color=”#59d600″ background_color=”#59d600″][/vc_column]