Witte huisjes met blauwe huizen en stokrozen. Oesterputten en zoutpannen waar mannen op blote voeten het zout van de zeebodem schrapen. Dit vind je op de eilanden Ile d’Oleron en Ile de Re. Vlak voor de Loire Atlantique kust. Zout zeewater dat in de brandende zon verdampt. Het is een duizend jaar oude proces en levert witte velden op die de zon weerkaatsen. Het zeezout is overal te koop op de eilanden. De beste kwaliteit wordt onder de naam fleur de sel aan de man gebracht. Behalve zoutvelden vind je er pijnboom bossen en heerlijke stranden. Lileau de Niges is een prachtig natuurgebied waar je vele vogels kunt spotten. Wandelroutes leiden je naar de mooiste plekjes om de vogels te spotten. Een waar paradijs voor vogel liefhebbers. Naast al dit moois zijn zowel Ile d’Oleron en Ile de Re de broedplaats van de Marennes oester. In 3 jaar worden ze volwassen op de oesterbanken rond de eilandjes waarna ze in de oesterputten “claires” hun bijzondere smaak krijgen. Marennes d’Oleron is een delicatesse en een populaire gerecht in de luxe restaurants over de gehele wereld. Vanaf de 46 meter hoge vuurtoren Phare de Chasseriron kun je de beroemde oesterparken zien liggen.